Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü yalanladı

ABD merkezli The Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın, 'teröristlerin çocukların kafasını kestiğine dair teyit edilmiş resimler' gördüğünü iddia ettiği sözlerinin basında çıkan haberlere ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsünün iddialarına dayandığını yazdı.
Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü yalanladı
2023-10-12 20:09:52   Güncelleme: 2023-10-12 20:09:52    

Gazete, Biden ve diğer ABD'li yetkililerin Hamas'ın İsrailli çocukların kafalarını kestiğini görmediklerini ya da bağımsız olarak teyit etmediklerini açıklayan bir Beyaz Saray sözcüsüne atıfta bulundu.

BBC'ye açıklamada bulunan bir Beyaz Saray yetkilisi ise Biden'ın iddiasını yalanladı. Biden'ın böyle bir fotoğraf görmediğini belirten yetkili, 'İsrail'den gelen haberlere atıfta bulunuyordu' dedi. 

Biden, çarşamba günü Beyaz Saray'da Yahudi liderlere hitaben yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

'Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemlidir. Ben bunu uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafasını kestiği görüntüleri göreceğim ve teyit edeceğim hiç aklıma gelmezdi.'

Hamas'ın Kassam Tugayları'nın Cumartesi sabahı erken saatlerde Gazze'den başlattığı saldırı sırasında İsrail tarafında 'çok sayıda İsrailli bebeğin kafasını kestiği' iddia edilmişti. 

İsrail Ordu Sözcülüğü ise salı günü Anadolu'ya yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, 'Hamas'ın bebeklerin kafasını kestiği' iddialarını doğrulayan bir bilgiye sahip olmadığını söylemişti. Sözcü, 'Haberleri gördük, ancak bu konuda herhangi bir ayrıntıya ya da teyide sahip değiliz' demişti.