Bilal Erdoğan: CHP hiç iktidar oldu mu, olmadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, 'CHP bu ülkede hiç iktidar oldu mu?' diye sorarak, 'Olmadı ama bir şekilde gemisini yürütüyor. Sistemi öyle kurgulamışlar' dedi.
Bilal Erdoğan: CHP hiç iktidar oldu mu, olmadı
2019-03-08 14:30:24   Güncelleme: 2022-03-26 19:49:37    

Bilal Erdoğan, AKP Bursa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı.

Bilal Erdoğan, 'Siyasette bunlar ne kadar çok güçlenirse, ne kadar çok insanın aklına girip kandırırsa, bu ülkenin düşmanları o kadar mutlu olacak' dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

'CHP bu ülkede hiç iktidar oldu mu? Olmadı ama bir şekilde gemisini yürütüyor. Sistemi öyle kurgulamışlar. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne karşı çıktılar. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi bu devleti, yeniden milletin yapan bir sistem. Tahammül edemedikleri için karşı çıktılar. Mücadele bitiyor mu? Bitmiyor. Bir şekilde beş benzemezi bir araya getirmeyi başarıyorlar. Bunun siyasetin kendi doğası içinde olması mümkün mü? O FETÖ örgütünü 15 Temmuz gecesi kullanan akıl geliyor, bunları bir şekilde ‘Bak beraber hareket edin, ben sizi bir şekilde bir araya getireceğim’ diyerek, yan yana getiriyor. Niye? ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Parti’yi zayıflatabilir miyim? Karizmasını çizebilir miyim?’ diye. Mesele karizmasını çizdirmek. Çünkü bu millet hakikatten çok mevzi kazandı. Bu millet düşmanlara karşı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok mevzi kazandı. Bu seçime, bu yönleriyle baktığınızda elbette Türkiye’nin beka meselesiyle ciddi bir ilişkisi vardır'.