Bir hacker grubu Türk havayolu çalışanının hesabını çalarak, Airbus'ın sistemine sızdı

Bir hacker grubu, Türk şirket çalışanının hesabını ele geçirerek uçak üreticisi firması Airbus'ın sistemine girdi. Türk çalışanın hesabından Airbus'ın sistemine giren hackerlar, müşterilerin tüm bilgilerini ele geçirdi.
Bir hacker grubu Türk havayolu çalışanının hesabını çalarak, Airbus'ın sistemine sızdı
2023-09-14 21:14:56   Güncelleme: 2023-09-14 21:19:44     ©DHA

Siber dünyada tanınan bir hacker grubu Airbus verilerine bir Türk havayolu şirketinin çalışanın bilgilerine erişti. Hesabı çalan hacker grubu buradan da bir çok çalışan ve müşterinin bilgilerine ulaştı. Ele geçirilen hacker forumunda yayınlandı.

Konuyla ilgili olarak Airbus tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Airbus müşterilerinden biri ile ilgili bir BT hesabının hacklenmesi ile ilgili soruşturma başlattık. Söz konusu hesap bu müşterinin özel erişime sahip olduğu bir Airbus web portalından iş dokümanları indirmek için kullanılmaktaydı. Sistemlerimizin tehlikeye girmesini önlemek için güvenlik ekiplerimiz tarafından sorun hızlıca giderildi ve ileriye yönelik önlemler alındı. Yüksek teknoloji ve sanayi sektörlerinde önemli bir yeri olan Airbus, kötü niyetli kişi veya grupların hedefi haline gelebilmektedir. Airbus olarak siber güvenliğe ciddi anlamda önem veriyor ve BT sistemlerimizi sürekli olarak gözetim altında tutuyoruz. Operasyonlarımızı korumak için en iyi koruyucu araçları, yetenekli siber güvenlik uzmanlarını ve iyi tanımlanmış güvenlik protokollerini kullanıyor ve gerektiğinde hızlı ve etkili bir şekilde aksiyon alabiliyoruz.'