Birçok ülke ve firma hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son verirken Türkiye yine geriye gidiyor. Sakarya Üniversitesi hayvanlar için işkencehane olan deney laboratuvarını kuracağını açıkladı. Açıklamada hayvan türlerinden "Deney hayvanları" diye söz edilmesi dikkat çekti.
Deney adı altında yapılan işkencelerden bugüne dek birçok hayvan sakat kaldı, birçoğu da acılar içinde yaşamını yitirdi.
Sakarya Üniversitesi'nin web sitesinde şu ifadelere yer verildi;
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Tıp Fakültesi Korucuk Kampüsü’nde Deney Hayvanları Laboratuvarının kurulacağını söyledi.
Head and Shoulders köpekleri kör bırakıyor!
Tıp Fakültesinin bu bu yılki hedefleri arasında Merkezi Deney Hayvanları Laboratuvarı kurulması olduğunu belirten Prof. Dr. Akdemir “Bu sayede fakültemizde daha kaliteli araştırmalar yapılacak, daha nitelikli eğitimler verilebilecek. Bu merkez üniversitemize daha fazla dış kaynaklı proje ve TÜBİTAK projesi gelmesini de sağlayacak.
Deneyde işkence yapılan 50 şempanze emekli oluyor!
Araştırmalarda deneysel tıp çok önemlidir. Özellikle cerrahi bilimlerinde ve temel tıp bilimlerinde hem akademik makale yayınlamada, hem TÜBİTAK projelerine başvurmada gerekli bir husustur. Alt yapımız olmadığı için burada hemen hemen hiç proje çıkartamıyoruz. Yani şu ana kadar çıkan projelerde ya Ankara’da bir laboratuvarda ya da Kocaeli’den bir şekilde yardım alınarak çıkartılan projelerdir. Biz bunu kurarsak çok daha hızlı ilerleyeceğiz” diye konuştu.
İstanbul Üniversitesi'nde işkence nasıl yapılmalı eğitimi
Laboratuvarın ihalesinin yapıldığı bilgisini veren Akdemir şunları kaydetti: “2 bin 500 metre kapalı alan üzerinde kurulacak laboratuvarın ihalesi yapıldı. Burası tamamlandığında bütün laboratuvarlarımızı buraya taşıyacağız. Fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji gibi tüm laboratuvarlarımız orada yapılacak, tek elden yönetilecek. Yani deneysel tıp araştırma gibi bir merkez olarak çalışacak.”
Kocaeli Üniversitesi'nde hayvanlara etik işkence!
Deney Hayvanları Laboratuvarının kurulması ile birlikte yayın sayısında hızlı bir artış olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Akdemir “Tıp fakülteleri üniversitelerin yayın motorudur. Şu anda bile üniversitemizden çıkan her dört yayının birini Tıp Fakültesi yapıyor. Bu merkez, araştırma ve yayın sayısını arttıracak. Deneysel araştırmalar yapma temel tıp araştırmalar yapma olanağı bize sağlayacak. Bu laboratuvar kurulunca bu sayı çok daha yukarılara çıkacak. Dolayısıyla üniversitemiz sıralamalarda üst sıralara çıkacak” ifadelerini kullandı.