BİZ İKTİDAR OLUNCA KADINLAR SOKAKTA ÖZGÜR OLACAK!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'da Kolej Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye seslendi.
Biz iktidar olunca kadınlar sokakta özgür olacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İşte o konuşma;

YENİ YAŞAMIN İNŞAASINI BAŞKENTTE BAŞLATACAĞIZ

 "Türkiye halkları hiçbir barajı, engeli tanımadıklarını ilan etti. 7 Haziran günü alanları dolduran bu coşkumuzla, engel tanımayan kararlılığımızla Türkiye halklarının zaferini ilan edeceğiz. İşte Ankara'da bu zaferin erken kutlamasına başladık. Yeni yaşamın inşasını da başkentte başlayacağız

Ama artık Ankara'nın surlarında gedik açtık. Barajları ve sınırları geçtik. Bu kentte örülen surlar, siyasi otoriteleri, rejimleri koruyamayacak. O vekilleri seçip meclise gönderenlere o meclisin kapısı duvar oldu. Ankara'daki emek ve özgürlük güçleri çok iyi bilir. Kendi seçtikleri vekillerin kapısına her gittiklerinde, saldırıyla, gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalmışlardır. 7 Haziran günü Biz'ler Meclis'e gittiğimizde o meclisin kapıları halklarımıza sonuna kadar açılacak. O meclisin sokakları halkımıza yasak olmayacak. Biz hiçbir yasağı tanımayacağız

ANKARA'YI OTORİTER SİYASETLE ANILMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

Kendi topraklarımızda, sokaklarımızda özgürce dolaşabileceğimiz bir yaşam istiyoruz. Biz'ler meclise gittiğimizde, sadece meclis kapıları açılmayacak. Bütün Türkiye halklarına yeni bir yaşamın ve özgürlüğün kapısı açılacak. Ankara'da o kapıyı açmak için, bu onurlu ve tarihsel görevi yerine getireceksiniz. Ankara sokaklarında siyaseten çürüyenin yerine yenisini koyacaksınız. Ankara'yı çürümüş siyasetin şehri olmaktan çıkaracağız. Ankara'yı otoriter siyasetle anılmaktan çıkaracağız. Ankara sokaklarına insanlara asık suratlarla bakan o devletin varlığını demokrasiyle dönüştüreceğiz. Ankara mücadelenin kenti, emeğin, özgürlüğün kenti olarak anılacak.

Gezi ayaklanmasının ikinci yıldönümüne işaret eden Yüksekdağ, "İki yıl önce, Ankara sokaklarında coşkuyla gürül gürül akan bir insan seli vardı. Onur için, özgürlük için sokağa çıkan, direnişi bir erdem ve görev bilip Ankara sokaklarını dolduran insanlar vardı. Yeni yaşam ve gelecek isteyen insanlar vardı. AKP zorbalığına boyun eğmeyen, bu düzeni değiştirmek isteyen insanlar vardı. O direnişe güç katan, onur ve özgürlük sevdasıyla sokaklara çıkan Ankara halklarına bin selam olsun" dedi.

AKP GİDECEK YENİ YAŞAM GELECEK

Gezi ve Haziran direnişinin bugün HDP ruh bulduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Haziran direnişinin gücü bugün HDP'nin gücüdür" dedi. Halklarımızın birleşen ve büyüyen o değiştirici enerjisi ve mücadelesi HDP'yle birlikte siyasete el koyacak. Ne diyorduk iki yıl önce, 'Siz gideceksiniz, yeni yaşam gelecek.' 7 Haziran günü, Gezi direnişi günlerinde verdiğimiz sözü tutacağız. AKP gidecek yeni bir yaşam gelecek, AKP gidecek demokrasi ve özgürlükler gelecek" dedi.

Gezi'den Kobane'ye kadar büyük bir direniş köprüsü kurduklarını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Sadece Ankara ve İstanbul'un özgürleştirilmiş meydanlarında değil. Rojava'nın yeni yaşam mücadelesi içinde halklarımızın geleceğini inşa etmeye koyulduk. Direnen halkların kazanma zamanı geldi. Kobane'de zaferini ilan eden halklarımızdan güç alan Türkiye halkları, 7 Haziran'da sömürüye, baskıya ve zulme karşı kazanacak" dedi.

Haziran direnişi döneminde yaşanan devlet terörünü hatırlatan Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Direniş günlerinde canlarımızı aramazdan aldılar. Ama onların hayallerini yok edemediler. İki yıl önce bu zamanlarda Ankara'dan Ethem Sarısülük kardeşimizi aramızdan aldılar. Ayağa kalkan halklarımızı durdurmaya çalıştılar. Ama bugün yine alanlardayız, bugün yine zafere yürüyoruz" dedi.

AKP HÜKÜMETİ TARİHE GÖMÜLMEK ÜZERE

Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım'ın mücadelesinde birleşenlerin hep birlikte geleceğe yürüdüklerini söyleyen Yüksekdağ, "Onları aramızdan alanlar tarihe gömülmek üzere, AKP hükümeti tarihe gömülmek üzere. 7 Haziran'dan önce Türkiye'nin gerçeği budur. Bizler, ileriye gidiyoruz, onlarsa ait oldukları yere" dedi.

7 Haziran'ın Türkiye için çok büyük bir seçim olacağını kaydeden Yüksekdağ, "7 Haziran günü hep birlikte göreceğiz. HDP'yi baraj altına itmek isteyenler mi kazanacak, yoksa 'seni başkan yaptırmayacağız' diyenler mi? Yürüttüğümüz mücadele HDP'nin kat ettiği mesafe çok açık gösteriyor ki, 7 Haziran günü 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyenler kazanacak" dedi.

7 Haziran günü seçimlerde saraylar ve başkanlık sevdalıları ile meydanlarda halkın içinde olanların yarışacağını belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Ankara'da bir saray kurdular. Kurdukları bu sarayda Cumhurbaşkanı hiç oturamıyor. Seni o sarayda oturtmayacağız, seni başkan yaptırtmayacağız."

ERDOĞAN O SARAYDA HUZURLU OTURAMIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın meydan meydan gezdiğini söyleyen Yüksekdağ, "O sarayda huzurla oturamıyor. Saraylara karşı halklar bu meydanları kazanacak. Öğrenemediler, ama öğreteceğiz. Sizin sarayınız ve saltanatınız bu halktan güçlü değil" dedi. Yüksekdağ, 8 Haziran'da saraylara karşı yürüyenler yeni bir geleceği inşa edenlerin kazanacağını kaydetti.

HDP'ye yönelik saldırı ve provakasyon girişimlerine değinen Yüksekdağ, "Her türlü saldırıyı göze alırlar dedik, yaşadığımız her gün bu sözlerimizi doğruladılar. Seçim sürecine kan bulaşmış olması, asla ve asla halklarımızın yararına değildir. Bu provokasyonlar sadece tek merkezin işine yarıyor. AKP hükümetine yarıyor. Bu seçim döneminde de savaş, provokasyon, hile, komplo yoluyla seçimin güvenliğini seçimin güvenliğini bizzat kendisi tehdit ediyor. Bizleri itham eden siyasi iktidar tehdidin ta kendisi" diye konuştu. HDP'nin barajı aşmaması için bu tezgahları kurduklarını ifade eden Yüksekdağ, AKP'nin HDP'nin yüksek temsil ile Meclis'e girmesini engelleyemeyeceğini söyledi.

DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIK İÇİN BOŞUNA ÇABA SARFEDİYOR

Ahmet Davutoğlu'nun meydan meydan dolaşarak Başbakan olmaya çalıştığını söyleyen Yüksekdağ, "Boşuna çaba. Meydan meydan gezmesi onu başbakan yaptırmayacak" dedi. Yüksekdağ, "Siirt'te bir kadın HDP'liler tarafından saldırıya uğramış. Bizi ayıpladı. Bizden dolayı bir şiddet varsa, kimsenin hesap sormasına gerek yok, bizzat HDP'li kadınlar hesap sorar. Kanıtlayacaksın. Biz bu yalanı kanıtlayacak güce sahibiz" diye konuştu.

Yüksekdağ şöyle konuştu: "İki yıl önce Kabataş'ta başörtülü bacım dövüldü dediler. Sansür kalktıktan sonra ne bir şiddet ne bir tehdit yok. Tam tersine AKP'nin yalanları var. AKP'nin kuyruklu yalanı var. Bir de utanmadan sıkılmadan yeni yalanlar söylüyorsunuz. Ama bu yalan da ortaya çıkacak. Siirt'te öyle bir yalana başvuran Davutoğlu, kısa süre önce Siirt'te polisler tarafından tecavüze, şiddete uğrayan iki kız çocuğunun adını anmıyor. Bu nasıl iki yüzlülüktür. Siirt'te kadınlara, kız çocuklarına dayatılan devlet şiddeti, tecavüz saldırısı karşısında biz bas bas bağırırken sesini çıkarmadı, bu örneği hatırlamadı, dile getirmedi. Bugün ucuz yalanlarla, ucuz kara propagandalarla halkımızın gördüğü gerçeği karartmaya çalışıyorlarsa fena halde yanılıyorlar. Bu yanılgı 7 Haziran'da AKP'ye çok büyük ders olarak geri dönecek."

AKP SAVAŞ SİYASETİYLE İKTİDARDA KALMAYA ÇALIŞIYOR

AKP'nin sadece savaş ve çözümsüzlük siyasetiyle beslendiğini belirten Yüksekdağ, "Daha dün Suriye'ye gönderilen MİT Tırlarındaki silah görüntüleri açığa çıktı. İlaç kutuları altında silahlar çıktı. İnsani yardım dediğiniz Tırların içinde insanlığı katlettiler. Tırlar dolusu silahlar gönderdikleri, eğitip donattıkları o çeteler, bir gün önce Akçakale'de 100 Arap halkını katletti. Arap toplumunun da en büyük düşmanı olan, bu saldırganlığı destekleyerek savaş siyasetiyle iktidarda kalmaya çalışıyor." diye konuştu.

Rojava'daki saldırılara karşı bu zamana kadar YPJ-YPG güçlerinin direnişle karşılık verdiğini ve AKP'nin oyunlarını Kobane'de boşa çıkardığını kaydeden Yüksekdağ, "Eğitip, donatıp silahlar gönderdikleri IŞİD çeteleri Kobane'de yenildi. Bugün Rojava'dan süpürülüyor" dedi.

"Biz iktidar olduktan sonra kadınlar sokakta daha özgür olacak. İşçiler ekmekleri için yaşamını yitirmeyecek. Halkta daha eşit ve özgür yaşayacak" diye konuşan Yüksekdağ, HDP'nin kadın adaylarıyla beraber kitleyi selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.