Bize emaneten oy verenleri mahcup etmeyeceğiz!

Demirtaş seçim sonrası yaptığı konuşmada 'AKP ile koalisyon yapmayacağız' dedi.
Bize emaneten oy verenleri mahcup etmeyeceğiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: 

"Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Zorlu, eşitsiz, adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Öncelikle, bu seçim kampanyasının demokratik, özgür bir ortamda gerçekleşmediğini açıkça ifade etmek istiyoruz.

Devlet gücüne, bütün imkanlarına karşı bir partinin iktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına alarak yürüttüğü bir kampanya, saldırıya karşı, bizler, Türkiye’nin ezilenleri yoksulları, emekçileri olarak, barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak, muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize, bütün Türkiye’ye hayırlı olsun.

Bu seçimden özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar kazanmış, baskı, otoriterlik ve kibirli duruştan yana olanlar, kendilerini Türkiye’nin tek sahibi olarak görenler kaybetmiştir. Kazananlar, Türkiye’nin özgür yarınlarına sevdalı olanlar olmuştur.

Meydanlarda ne söz verdiysek arkasındayız. Artık  HDP gerçek bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye’dir, Türkiye HDP’dir. Seçimin en önemli sonuçlarından biri de, AKP kibirli tavırlarıyla, “Kürt sorunu yoktur” diyerek doğuda sıfırlanmıştır.

Bize emaneten oy vererek de HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmasını isteyenleri mahcup etmeyeceğiz. Bizlere emaneten oy vermek isteyenleri gönülden HDP’li yapmak için elimizden geleni yapacağız.

Bu saat itibariyle, Türkiye’de başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması bitmiştir. Türkiye uçurumun kıyısından döndü.

İçeriden veya dışarıdan AKP'yle koalisyon yapmayacağız "

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü