Borçlar için doğrudan icra takibi başlatılamayacak!

BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan 'Yeni bir içtihada imza atan Yargıtay, 3 bin 300 liranın altındaki borçlar için alacaklılarının doğrudan icra takibi başlatamayacaklarına hükmetmiştir.''
Borçlar için doğrudan icra takibi başlatılamayacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kemal Arslan yazılı basın açıklamasında ''Alacaklının, ilk olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmesini öngören Yargıtay kararından en çok telekomünikasyon, enerji ve bankacılık sektörü etkilenecektir. Bu durumda borçlu yurttaşlar takriben 7- 8 ay gibi bir zaman kazanmış olacaktır. Doğrudan icraya gidemeyen alacaklı anlaşmaya zorlanacağı gibi, borçlular vekalet ücretinden de kurtulmuş olacaktır" dedi.

DHA'nın haberine göre; Kararı, alacak takip sistemini temelden değiştireceği biçiminde değerlendirdiklerini ve taraflar arasında uzlaşma kültürünü de getireceği için bu gelişmeyi olumlu bir adım olarak gördüklerini vurgulayan Kemal Arslan, "18 Mart 2015 tarihinden sonra, 3 bin 300 liranın altındaki borçlar için Tüketici Hakem Heyeti'ne gidilmeden icra takibine uğrayan borçlu yurttaşlarımız, derneğimizden hukuki yardım almak suretiyle, uğradıkları icra takibini durdurabileceklerdir" diye konuştu.