Bozdağ: Türkiye'nin en güvenli yaptığı işlerden birisi seçimdir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'de seçim güvenliği konusunda hiçbir zaman sorun yaşanmadığını belirten Bozdağ, 'Türkiye'nin en güvenli yaptığı işlerden birisi seçim işidir' dedi.
Bozdağ: Türkiye'nin en güvenli yaptığı işlerden birisi seçimdir
2022-06-02 19:49:21   Güncelleme: 2022-06-02 19:49:21    

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, 'Terör örgütlerini koruyan, kollayan adeta bir kuluçka yuvası durumundalar' diye konuştu.

Bozdağ, 'Hukuki anlamda maalesef ne Finlandiya'yla ne İsveç'le bugüne kadar herhangi bir yardımlaşmamız, dayanışmamız olmadı. Hiçbir talebimize olumlu cevap vermediler. Vereceklerini de şu an görünür gerçeklik göstermiyor' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' iddialarına ilişkin de konuşan Bekir Bozdağ, 'Cumhurbaşkanı'mıza 'kaçacak' diyenlerin hepsi şu anda yurt dışında. Sayın Kılıçdaroğlu bunu yeni demedi, daha önce de dedi, şimdi de söylüyor ve bunları yaparken iftira ediyor' dedi. 

Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Seçim güvenliği konusunda Türkiye'de ne bugün, ne dün hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Türkiye'nin en güvenli yaptığı işlerden birisi seçim işidir. Seçimde kim ki 'Herhangi bir parti hile yaptı, yapıyor' diyorsa, ya seçim mevzuatını bilmiyordur ya seçim uygulamalarını bilmiyordur.

Seçim güvenliğiyle ilgili konuşanlar bana şunu hatırlatıyor, bunu çok net söyleyeyim, seçimi kaybetmeyi anladıkları zaman muhalefette olanlar seçim güvenliği konuşması başlatıyorlar. Şu anda seçim güvenliği tartışmalarını Millet İttifakı yaptığına göre cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceklerini şimdiden anladıkları için mazeret üretiyorlar.

'KILIÇDAROĞLU İFTİRA ATIYOR'

Cumhurbaşkanı'mıza 'kaçacak' diyenlerin hepsi şu anda yurt dışında. Sayın Kılıçdaroğlu bunu yeni demedi, daha önce de dedi, şimdi de söylüyor ve bunları yaparken iftira ediyor. Ben çok açık söylüyorum, bu çok net bir iftiradır ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın siyasi hayatı ortadadır. Hiçbir mücadeleden kaçmamış, hiçbir zorluktan kaçmamış, hiçbir engelden kaçmamış, hepsini mücadele ede ede aşmış, alın teriyle buraya gelmiş. Onun için 'kaçacak' hesabı yapanlar veya böyle düşünenler sadece bir algı operasyonuna hizmet ediyorlar. Belki bir projenin parçası olarak bir şeyler söylüyorlar ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız ortada, mücadelesi ortada.'