Brüksel Havalimanı'nda patlama! 34 ölü, 100'den fazla yaralı...

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanında patlama meydana geldi.
Brüksel Havalimanı'nda patlama! 34 ölü, 100'den fazla yaralı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

17:12 Belçika gazetelerinden De Morgen'un haberine göre Schaerbeek mahallesine baskınlar düzenlendi ve bazı şüphelilerin göz altına alındığını haberlere yansıdı.

16.59 Belçika İçişleri Bakanlığı, saldırılar nedeniyle ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

16.56 Havaalanındaki saldırıları düzenlemiş olabileceği belirtilen ve havaalanı kameraları tarafından görüntülenen iki şüphelinin fotoğrafları Belçika basını tarafından paylaşıldı. Görüntüde siyah mont giyen iki kişi görülüyor.

15:33 Belçika resmi yayın kuruluşu VRT, polisin Brüksel Havaalanı'nda, patlamamış bir intihar yeleği ve bir Kalaşnikof tüfeğinin bulduğunu bildirdi.

15:00 AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Brüksel'deki patlama haberlerini duyunca ağladı. Mogherini, "Bugün zor bir gün" dedi.

14:45 Saldırılarının ardından İstanbul Taksim'deki Belçika Başkonsolosluğu ile Ankara'daki Belçika Büyükelçiliğinin kapatıldığı iddia edildi. AA muhabirine bilgi veren Büyükelçilik yetkilileri, İstanbul Taksim'deki Belçika Başkonsolosluğu ile Ankara'daki Belçika Büyükelçiliğinin kapatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

14:38 Mısır medyasının haberine göre, IŞİD bağlantılı Amaq Haber Ajansı, IŞİD'in saldırıyı üstlendiği açıklamayı yayınladı.

14:28 Belçika devlet televizyonu VRT ölü sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu.

13:06 Basın toplantısı düzenleyen Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel'de bugün iki saldırı düzenlendini, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söyledi. Charles Michel, "Korktuğumuz başımıza geldi. Bugün Belçika için kara bir gün" dedi.

13:02 Belçika Haber Ajansı, başkent Brüksel'de Loi caddesinde bir patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

12:09 Ahmet Davutoğlu: Bu sabah Brüksel'de meydana gelen saldırıları lanetliyor, taziyelerimi iletiyorum. Her türlü insanlığa karşı birlikte dayanışmaya davet ediyorum.

11:56 Belçika Devlet Televizyonu, 'metrodaki patlamada 10 ölü' haberini geri çekti. Devlet Televizyonu bu patlamada 10 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

11:48 Habertürk'ün geçtiği habere göre, Türk Hava Yolları'nın Brüksel-İstanbul uçağında bulunan pilot Alp Büyükkara Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrası yaşananları şöyle anlattı: ''Uçakta mahsur kaldık. Havalimanında bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı. Kapı kapatan uçaklar kaldı ortada. Tüm personel gitti. İnecek olsak körüğü yanaştıracak adam yok. Apron kısmı güvenli olduğundan uçaklar bekletiliyor. Terminalden çıkan yolcu ve personel de bir alanda toplanıyor. Şu an apron güvenli deniliyor, dolayısıyla kapı kapatan uçakları oldukları pozisyonda tutuyorlar. Uçaktakiler ne olacak otorite karar vermedi. Ama havalimanındaki binalar komple boşaltıldı. Şu an biz steril kısımda farz ediliyoruz; ama güvenlikten sonra girilen binalar boşaltıldı. Dolayısıyla ufak da olsa stres var insanlarda. Apronda korkulacak bir durum yok. Kule biraz evvel KLM ile konuştu, 'Kimseye ulaşamıyorum' dedi. TR saati ile 20:00'a kadar kapandı liman, Bizde operasyonla konuşup karar veririz birazdan. Uçaktan insek napılacak ona karar vermemiz lazım. Uçak şu an daha güvenli; ama 9.5 saat bekleyecek değiliz elbette. Kule ile konuştum 'kimseye ulaşamıyorum' dedi. Haber alsam ulaşıcam size dedi. Yolcular uçakta mı diye sordu, evet dedim şimdilik öyle" diye konuştu''

11:42 Yeni Şafak patlamayı skandal bir başlıkla duyurdu. "Patlama olan Brüksel PKK'ya kucak açmıştı" diyen Yeni Şafak, "Terör saldırısıyla sarsılan Belçika, geçtiğimiz hafta başkentinde kurulan PKK çadırına sahip çıkmasıyla tepki çekmişti" ifadelerine yer verdi.

11:37 Belçika medyası: Brüksel Havalimanı'nda 13, metrodaki patlamada 10 kişi hayatını kaybetti

11:34 THY, İstanbul-Brüksel ve Brüksel-İstanbul uçuşlarını bugün, yarın ve perşembe günleri için bilet alımına kapattı.

11:20 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un verdiği bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıların barbarca olduğunu vurguladı. Putin, saldırıları kınadı.

11:18 2 yeni patlama da metro duraklarında meydana geldi. Duraklardan birinin Maelbeek durağı olduğu kesinleşti.

10:55 Belçika Devlet Televizyonu, patlamanın 'intihar saldırısı' olduğunu duyurdu. Brüksel İtfaiyesi'nden yapılan ilk açıklamaya göre, iki patlamada 11 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

10.42 Hastane yetkilileri: En az 10 ölü, 30 yaralı var.

10:38 Reuters: Patlamadan önce Arapça sloganlar duyuldu!

10:14 Patlamadan önce silahla ateş edildiği öne sürüldü.

10:07 Brüksel Valisi: Havalimanı'ndaki patlama terör saldırısı olabilir.

 

Belçika'daki Zavantem Havalimanında 2 patlama gerçekleşti. Belçika medyasında yaralıların olduğu bildirildi. Conflict News'e göre patlamada şu ana kadar 11 kişi hayatını kaybetti. En az 25 kişi de yaralandı.  İlk patlamada en az 12 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Patlamanın ardından havalimanı Türkiye saati ile bu öğlen 12'ye kadar tüm uçuşlara kapatıldı. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı.  Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Patlamalarda binanın dış camlarının tamamen kırıldığı ifade edilyor.

 

2 yeni patlama da metro duraklarında meydana geldi. Duraklardan birinin Maelbeek durağı olduğu kesinleşti. Söz konusu metro duraklarının Avrupa Birliği'ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın metro duraklarında gerçekleştiği belirtildi. Bu metro duraklarından birisini Maelbeek durağı olduğu kesinleşti. AB Komisyonu, çalışanlarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Brüksel'deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm toplu taşıma araçlarının durdurulduğunu açıkladı. Maelbeek, Brüksel'de Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir semt olarak biliniyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü