BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, bombalı saldırının olduğu alana karanfil bıraktı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının yapıldığı yere karanfil bıraktı. Baş, 'Türkiye’nin iç güvenliği sınırlarıyla başlar. Açık kapı politikasının bedellerini ve zararlarını yeterince ödedik. Dolayısıyla hem nasıl ki diğer devletlerle normalleşebiliyoruz; Suriye’yle normalleşmenin ne kadar önemli ve ehemmiyetli olduğunu bu süreç bize bir kez daha gösterdi' dedi.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, bombalı saldırının olduğu alana karanfil bıraktı
2022-11-15 15:07:50   Güncelleme: 2022-11-15 15:07:50     ©ANKA

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, önceki gün 6 kişinin yaşamını yitirdiği 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının yapıldığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Patlamanın olduğu alana yaşamını yitirenler için karanfil bırakan Baş, şöyle konuştu:

'Gün, birlik olma günüdür'

'Sözün bittiği yerdeyiz. İstiklal Caddesi esasında gençliğimizin olduğu, gençliğimizin yaşandığı, hatıralarımızın olduğu, benim şahsım adına çok kıymetli bir nokta. Dolayısıyla farkında olmamız gereken şey terörün dili, dini, ırkı, cinsiyeti hiçbir şeyi yok. Terörün hiçbir mantığı yok. Hiçbir ideoloji, hiçbir gerekçe, hiçbir mantalite bunu haklı çıkaramayacaktır. Gün, birlik olma günüdür. Bugünler Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği, devamı için çok kıymetli günlerdir. Dolayısıyla hiçbir siyasi menfaat beklemeden, hiçbir siyasinin istikbalini önemsemeden istiklalimizi, geleceğimizi ve gençlerimizi, çocuklarımızın geleceğini muhafaza etmenin yolunu bulmak bizim için en elzem konudur. Türkiye’nin iç güvenliği sınırlarıyla başlar. Açık kapı politikasının bedellerini ve zararlarını yeterince ödedik. Dolayısıyla hem nasıl ki diğer devletlerle normalleşebiliyoruz; Suriye’yle normalleşmenin ne kadar önemli ve ehemmiyetli olduğunu bu süreç bize bir kez daha gösterdi. Umarız bunlar bir daha yaşanmaz. Gerekli güvenlik önlemleri daha sıkı bir vaziyette alınır. Kardeşliğimiz için bir ve beraber olabilmemiz için bir vesile olur. Kaybettiğimiz canlara da eminiz ki, inanıyoruz ki yerleri rahattır ve şehittirler. Allah hepsine tekrar rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü