'Bu ülkede 92 yaşındaki bir kadın cinsel saldırıya uğrayıp hunharca katledildi'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
'Bu ülkede 92 yaşındaki bir kadın cinsel saldırıya uğrayıp hunharca katledildi'
2021-03-08 15:24:27   Güncelleme: 2021-03-08 15:24:27    

Öztrak'ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye'de kadın olmak zor. Bu ülkede 92 yaşındaki bir kadın cinsel saldırıya uğrayıp hunharca katledildi. Ama İçişleri Bakanlığı bu cinayeti bırakmış failin elindeki üç hilal dövmesinin neden gösterildiğinin derdine düşmüşi. Bunlar için varsa yoksa kendi imajları. 

Samsun'da kadına yönelik şiddetin en aşağılık haliyle karşılaştık. Bir anne 5 yaşındaki evladının önünde şiddete maruz kaldı. Sorunu çözmek sorunun varlığını kabul etmekle başlıyor. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler ülkemizin yüzleşmesi ve siyaset kurumunun çare üretmesi gereken çok büyük bir sorun. Sadece geçtiğimiz yıl 300 kadın cinayete kurban giti. 371 kadın şüpheli bir biçimde öldü. Yine daha 2021'in ilk iki ayında 51 kadın cinayeti gerçekleşti. 

Kadına yönelik şiddetin araştırılması için CHP olarak sayısız araştırma önergesi verdik. Ama hepsi de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Kadına şiddet takipçiyiz denilerek çözülemez. 

Saray ve AK Parti bu yasalara temel teşkil edilen İstanbul Sözleşmesi'ni bize uymadı diyerek tartışmaya açıyor. Bu işin üstesinden gelemiyorsanız o koltukları meşgul etmeyin. 

Kadına yönelik şiddet elbette çok büyük bir sorun. Ancak, toplumsal yaşamda kadınların tek sorunu şiddet değil. Türkiye OECD ülkeleri arasında en kötü ülke. Kadınlara ne doğru dürüst eğitim verebiliyoruz, ne de doğru dürüst iş verebiliyoruz. 

Ayrıntılar geliyor...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü