Bugün açıklama yapması beklenen Sinan Oğan haftaya açıklama yapacak

Cumhurbaşkanlığı yarışından ilk turda elenen ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini gelecek hafta açıklaması bekleniyor. Oğan bugün Erdoğan ile görüştü.
Bugün açıklama yapması beklenen Sinan Oğan haftaya açıklama yapacak
2023-05-19 19:34:28   Güncelleme: 2023-05-19 19:34:28    

DW Türkçe'nin Alman haber ajansı dpa'ya dayandırdığı haberine göre, cumhurbaşkanlığı yarışının ilk turunda elenen ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini gelecek hafta açıklayacak. Sinan Oğan'ın sözcüsü, ajansa yaptığı açıklamasında kararın gelecek hafta kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Erdoğan'la görüşme

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda Oğan, sürpriz bir çıkışlar yüzde 5,17 dolayında oy almıştı. Oğan'ın oyu seçim öncesi anketlerde yüzde 3 ile 4 arasında görünüyordu. Oğan şu ana kadarki açıklamalarında Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sinan Oğan'ı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Oğan, katıldığı bir TV yayınında destek şartlarını sıralamıştı.'PKK, FETÖ, Hizbullah ve her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadeleyi' şart koşan Oğan, 'HDP ve HÜDA PAR'a yeni kurulacak hükümette bir görev verilmemesini' istiyor.

Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini talep eden Oğan, Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile 66. maddeye de dokunulmayacağının garantisini istiyor.