Bülent Arınç: İmamoğlu'na düzenlenen saldırı çok çirkin

Arınç, Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırıya da tepki gösterdi. Arınç, 'Şiddet dili siyasetin içinde olmamalı. Bu sokağa da yansır. Adam dövmek, insan taşlamak çok çirkin. Kim yaparsa tam tersi bir sonuç alır. Bu şiddet diline muhatap olan mağdur olur. Milletimiz de mağduru sever' diye konuştu.
Bülent Arınç: İmamoğlu'na düzenlenen saldırı çok çirkin
2023-05-09 18:14:32   Güncelleme: 2023-05-09 18:14:32    

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'Bana yapılanlara rağmen, AK Parti'de kalmaya devam edeceğim. Burası benim evim, muhalif değilim. İnsan evinin yıkılmasını ister mi? Parti içinde eleştiri hakkımı da kullanırım' dedi. Arınç, 'Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil' ifadesini kullandı.

Arınç, AKP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu. Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın aktardığına göre, Manisa'da seçim çalışmalarını yürüten Arınç, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesiyle sahada olduğunu belirtti. Manisa'da tüm siyasi partilerin ve seçmenlerin bir aile olduğunu ve saygı çerçevesinde çalışma yürüttüklerini anlatan Arınç, amacının AK Parti'nin başarısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi olduğunu söyledi.

'Taşla sopayla engel olmaktan kimse hoşlanmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada kullandığı 'Tatlı bir rekabet' sözlerine atıf yapan Arınç, 'Her düşünceye saygımız var, taşla sopayla engel olmaktan kimse hoşlanmaz' dedi.

Davutoğlu ve Babacan’a: Ben yaptım diyen arkadaşlar şimdi yüzde 1'i bile bulamıyor

Manisa'da 10 milletvekili seçildiğini ve bunun altısının AKP’li olduğunu belirten Arınç, yeni dönemde daha fazlasını hedeflediklerini söyledi. Arınç, isim vermeden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirirken, şunları kaydetti:

'Bakanlar Kurulu'ndan bir karar alınırdı ve ilgili bakanlıklar o kararı uygulardı. Bu kararları uygulayan bakanların 'Ben yaptım' demeleri yanlış. Bunu diyen arkadaşlarımın şahıslarına büyük saygım var ama hükûmetin kararını kendi faaliyetleriymiş gibi bahsetmeleri doğru değildir. Ben yaptım diyen arkadaşlar şimdi yüzde 1'i bile bulamıyor. Ben kendilerine de söyledim, 'Gövdeden ayrılmayın' dedim.'

'Bana yapılanlara rağmen AK Parti'de kalmaya devam edeceğim, burası benim evim'

Arınç, 'Bana yapılanlara rağmen, AK Parti'de kalmaya devam edeceğim. Burası benim evim, muhalif değilim. İnsan evinin yıkılmasını ister mi? Parti içinde eleştiri hakkımı da kullanırım' dedi.

'Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil'

'Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil' diyen Arınç, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise şöyle konuştu:

'Bizim liderimiz ve Cumhurbaşkanı adayımız kadar liderlik gösterebileceğini sanmıyorum. Çünkü resmi olarak yedi ortağı var. Her biri farklı görüşten.'

'Şiddet dili siyasette olmamalı'

İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitinginin taşlanmasına yönelik soruya ise Arınç, 'Şiddet dili siyasetin içinde olmamalı. Bu sokağa da yansır. Adam dövmek, insan taşlamak çok çirkin. Kim yaparsa tam tersi bir sonuç alır. Bu şiddet diline muhatap olan mağdur olur. Milletimiz de mağduru sever' yanıtını verdi. 

'Benim ağzıma biber sürüldü, ‘sen çok televizyonlara çıkma’ denildi'

Arınç, Millet İttifakı'nın HDP, Cumhur İttifakı'nın HÜDA PAR'la iş birliği yaptığına ilişkin bir soru üzerine de, 'Benim ağzıma biber sürüldü, ‘sen çok televizyonlara çıkma’ denildi' ifadelerini kullandı. Arınç, 'HDP şimdi Yeşil Sol diye bir partide seçime giriyor. Muhafazakâr Kürt kardeşlerimin yeşille işi olur da solla olmaz. HDP'nin tamamının Yeşil Sol'da temsil edileceğini düşünmüyorum' dedi.

Cengiz Çandar, Hasan Cemal: Saygı duyuyorum, Türkiye'nin demokratikleşmesinde katkıları var

2015'teki seçimlerde HDP'nin 11 bileşenle birlikte barajı geçtiğini söyleyen Arınç, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol'un adaylarının atama usulü Meclis'e girdiğini ileri sürdü. Arınç, 'Bazı adayları meşhur, Cengiz Çandar, Hasan Cemal gibi. Ben onlara saygı da duyuyorum. Türkiye'nin demokratikleşmesinde katkıları vardır' diye konuştu.

'HDP'yle, Yeşil Sol'la birlikte olanların HÜDA PAR'a diyecek hiçbir şeyleri olamaz'

'HDP'yle, Yeşil Sol'la birlikte olanların HÜDA PAR'a diyecek hiçbir şeyleri olamaz' diyen Arınç, 'Cumhur İttifakı'na katılana kadar hiçbir şey yoktu. Sonra vay Hizbullahçılar dediler. 10 senedir var olan bir parti HÜDA PAR. Yalan söylüyorlar' ifadelerini kullandı.