Bulgaristan daktiloya geri döndü!

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, 'Büyük istihbarat kuruluşları dahi, sanal ortamındaki olası saldırıları önlemek üzere, sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü.' diye konuştu.
Bulgaristan daktiloya geri döndü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bulagaristan güvenlik nedeniyle daktiloya geri döndü. NTV'de yer alan habere göre Başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklama yapan Plevneliev, "Bulgaristan sürekli olarak sanal saldırılarına maruz kalıyor. Bu tehditler uluslararası terör örgütlerinden geliyor, milli güvenlik savunmamız buna karşılık veriyor ve vermelidir." dedi. 

Başlıca tehditlerin suç örgütleri, uluslararası terör örgütleri ve teröre dayalı rejimlerden geldiğini belirten Plevneliev, saldırı düzenlenen yerler arasında "kritik altyapı tesisleri, bankalar, havaalanları ve devlet ile özel kurumların" olduğunu ifade etti. 

Vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı tespit edildiğini itiraf eden Plevneliev, bazı sanal saldırılarda var olan internet sayfalarının içeriğinin yerine sahte içerik yerleştirildiğini duyurdu.

Plevneliev, yapılan sanal saldırıların amacının yerel ve yabancı şirketleri finansal zarara uğratmak olduğunu ileri sürdü. 

NORMAL DİYALOĞA GERİ DÖNÜŞ

Başbakan Boyko Borisov, MGK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çağımızın sanal tehditleri karşısında başlıca istihbarat kuruluşlarının çalışma tarzlarını gözden geçirdiklerini söyledi. 

"Kendi başımıza güvenlik sistemlerimizi savunmak zorundayız." ifadesini kullanan Borisov, "Büyük istihbarat kuruluşları dahi, sanal ortamındaki olası saldırıları önlemek üzere, sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü." diye konuştu. 

Borisov, "Bu alanda hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez" dedi ve teknolojilerin zamanla yarıştığını ve sürekli olarak kendilerini geliştirdiklerini belirtti.

Toplantıda, sanal saldırılara karşı süren mücadelede kullanılan teçhizatın teknolojik ömrünün tükendiği ve denetim alanındaki uzmanların çalışmalarında yetersiz kaldığına dair fikir birliğine varıldı.

Vehaber Menu