'Bunun hesabını nasıl vereceksiniz' dedi ama...

Gezi Parkı direnişinde plastik mermi yüzünden yeğeninin gözünü kaybetmesine ''bunun hesabını nasıl vereceksiniz'' diyerek isyan eden Murat Dalkılıç, yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la el sıkıştı.
'Bunun hesabını nasıl vereceksiniz' dedi ama...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Huber Köşkü'nde iftar yemeği verdi. Yemeğe sporcu ve sanatçılardan birçok isim katıldı.

İftar yemeğine Acun Ilıcalı, Niran Ünsal, Sibel Can, Mustafa Keser, Hande Yener, Alişan, Zerrin Özer, Mustafa Sandal, Mustafa Ceceli, Rıdvan Dilmen, Necati Şaşmaz, Tanju Çolak gibi isimler katılırken, muhalifliğiyle bilinen Murat Dalkılıç da yer aldı. Dalkılıç yeniden Erdoğan ile el sıkıştı.  Murat Dalkılıç'ın Şubat ayında Küba'da karşılaştığı Erdoğan'la el sıkışması, takipçileri tarafından ''çıkarcılık, Gezi Parkı'nda gözünü kaybeden akrabasını satmak'' olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar;

Sizin konumunuz çok çok önemli. Sporda elde edilen başarılar, sanatta uluslararası çekilen filmler gibi ABD'ye dek uzanıyor. Bizim yapımlarımız izleniyor. Bunun ilerlemesi lazım. Tabi bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizler hiç bir zaman kırılmayan, bir çınar gibi kökleri maziye uzanan ağaçlarımız durumundasınız. Birliğimiz her zamankinden çok önem arz ediyor. Terör bizim için sıkıntıdır. Sanat camiamız çok iyi bilir. Eğer bu ülke teröre kurban edilirse yazık olur.

Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenler var. Çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Bütün bunlarla birlikte benim bir Cumhurbaşkanı olarak arzum isteğim; birlikte olursak o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türk, Kürt, Laz, Çerkes önümüze getiriliyor. Bizim kitabımızda yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına mecburuz. Millet kavramının içinde herkes vardır. Millet bir çeşnidir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiç bir anlamı yok. Allah bizleri farklı kavimler halinde yarattı, yoksa üstünlük yoktur. Üstünlük sadece Allah'a ne kadar yakın olursak onunladır."

Birliğimiz, beraberliğimiz her zamankinden çok daha büyük önem arz ediyor. Bakın bir terör mücadelesi şu anda bizim için en önemli sıkıntıdır. Bu terörün kaynakları bellidir. Hele hele sanat camiamız bunu çok iyi bilir. Spor camiamızdaki dostlar, arkadaşlar bunu çok çok iyi bilir. Çünkü eğer bu ülke teröre kurban edilirse yazık olur. Şunu bilin ki Türkiye'nin birliği, beraberliği sadece Türkiye için değil bölge için ve dünyadaki mağdur, mazlum milletler için bir örnek teşkil edecektir"