Bursa'da deniz otobüsünü kaçırınca asılsız ihbarda bulunan kişi adliyeye sevk edildi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde asılsız ihbarda bulunarak İstanbul seferi yapan deniz otobüsünün geri dönmesine neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli E.A. (22), adliyeye sevk edildi.
Bursa'da deniz otobüsünü kaçırınca asılsız ihbarda bulunan kişi adliyeye sevk edildi
2022-11-15 15:06:42   Güncelleme: 2022-11-15 15:06:42    

Akşam saatlerinde Bursa 112 ihbar hattını arayan kişi Bursa-İstanbul İstanbul-Bursa feribotlarına bomba ihbarında bulundu. İhbarı dikkate alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri İstanbul'a haber verdi. İstanbul'a yanaşan gemide arama yapıldı ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Sirkeci'den kalkan ve Bursa'ya gelen feribot da ihbar sebebiyle en yakındaki Armutlu limanına çekildi.Burada panik yaşanmaması için yolculara gemide arıza olduğu söylendi. Ancak gemi detaylı arama yapılması ve 400 yolcunun mağdur edilmemesi için Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın talimatıyla hemen Mudanya iskelesine yönlendirildi. İstanbul'dan gelen yolcular bir süre Mudanya iskelesindeki terör ve asayiş ekiplerince bekletildi. Gemide detaylı arama yapılırken, bekletilen yolcular da üst aramasından sonra iskeleden dışarıya çıkarıldı.

Vehaber Menu