Büyük ikramiyeyi 'kazanan' kişi, şans oyunu şirketiyle mahkemelik oldu

ABD'de ünlü Powerball şans oyunundan 340 milyon dolar kazanan kişi, numaranın hatalı açıklandığı anlaşılınca piyango firmasına dava açtı.
Büyük ikramiyeyi
2024-02-20 07:41:18   Güncelleme: 2024-02-20 07:41:18    

Başkent Washington'da yaşayan John Cheeks, Powerball biletini geçen yıl 6 Ocak'ta aldı. 

Ertesi gün yapılan çekiliş sonuçlarını canlı olarak takip etmediğini belirten Cheeks, bunun yerine kazanan rakamları resmi sonuç sitesi DC Lottery'den 8 Ocak'ta öğrendiğini söyledi.

Cheeks, o sıralar yoğun çalıştığını ve büyük ikramiyeyi kazandığını öğrenince 'biraz heyecanlandığını ama çığlık atıp sevinmediğini ve sakin kaldığını' ifade etti.

340 milyon dolarlık ikramiyeyi almak için devlete bağlı DC Lottery'nin bir şubesine giden Cheeks, bilete ikramiye vurmadığını öğrenince şaşkına döndüğünü belirtti.

Ayrıca şubede çalışan bir kişinin, kendisine 'Bu bilet işe yaramaz, çöpe at gitsin' dediğini de söyledi. Cheeks, bunun yerine bileti saklayıp bir avukatı arayarak Powerball ve DC Lottery'e dava açmaya karar verdiğini anlattı.

Dava metninde, sonuçların üç gün boyunca internet sitesinde durduğuna dikkat çekildi. 

Ancak Powerball sonuçlarının yayımlandığı internet sitesini yöneten Taoti Enterprises, süreçte teknik arıza yaşandığını savundu. 

Firma, onarım ve kalite kontrol çalışması yapılırken ana sitenin bir kopyasının hazırlandığını, numaraların da deneme amaçlı olarak buraya yüklenmesi gerektiğini aktardı. Fakat ekibin bunun yerine numaraları sonuçların canlı yayınlandığı ana siteye yüklediği, bu hatanın da ancak üç gün sonra anlaşıldığı bildirildi. 

Cheeks'in avukatı Richard Evans ise hata yapılmış olsa bile bununla ilgili yapıcı bir adım atılması gerektiğini söyledi. Evans, ikramiyenin müvekkiline verilmesini istediklerini belirtti.

Evans, kasımda Iowa eyaletinde de benzer bir durum yaşandığına ve buradaki piyano firmasının yapılan hataya rağmen ikramiyeleri geri toplamadığına dikkat çekti.