Caddebostan Plajı'na turnike! Deniz paralı...

Caddebostan Plajı’na turnike koyulmasına tepkiler sürüyor.
Caddebostan Plajı'na turnike! Deniz paralı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Caddebostan plajına turnike koyularak  plajın halka satılması tepki gördü. Birgün'den Coşku Karaduman'ın haberine göre otobüs duraklarının yerini bile halka soracağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadıköy-Bostancı sahil yolunda bulunan 3 plajdan biri olan Caddebostan Plajı’na İstanbul Kart ile giriş için turnikeler kondu. İBB’nin bu uygulamasıyla plaja giriş için İstanbul Kart sahibi olanlar öğrenci 7.50, tam 17 lira ödeyecek. Bölge halkı uygulamaya tepki göstererek, diğer plajları kullanmaya başladı.

"NİÇİN PARA ALIYORLAR"
Bölge halkından Yavuz Yörük, “Daha önceleri turnike sistemi yoktu. Plaj halka tamamıyla açıktı. Şezlong ve şemsiye kullananlar sadece bunların ücretlerini ödüyordu. Kurbağalı Dere tarafından akan su nedeniyle zaten deniz suyu pisleniyor. Ne sahildeki yosunlar temizleniyor ne de suyun temizlenmesi için bir çalışma yapılıyor. Plajda tuvalet olmamasının yanında, bir de kabin sayısını düşürdüler. Hiçbir hizmet yokken, bu kadar parayı ne için alıyorlar?” diye konuştu.

GEREKÇE:GÜVENLİK
15 yıldır Caddebostan sahilinde denize girdiğini, ancak 2-3 yıldır çok kirlendiğini ifade eden Ayfer Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:Daha önceki senelerde girişler ücretsizdi. Şimdi ise turnike koyulan bu plaja giremiyoruz. Turnikelerin güvenlik sebebiyle konulduğu söyleniyor. Ben bu açıklamaya inanmıyorum. Halk plajlarını, halka kapatmaları anlaşılır değil.’’

"CADDEBOSTAN SAHİLİ HEPİMİZİN"
İBB’nin Caddebostan Plajı’nın girişine turnike koyması ve girişleri ücrete tabi tutması büyük tepki çekti. Sosyal medyada #CaddebostanSahiliHepimizin etiketiyle tepkilerini paylaşan yurttaşlar, Birleşik Haziran Hareketi’nin de desteğiyle 4 Temmuz saat 17.00’de de uygulamayı protesto etmek için Caddebostan’da biraraya geliyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü