Çağatay Ulusoy: Öpüşme sahnesi inandırıcılık için gerekli!

Çağatay Ulusoy, Delibal’ın galasında öpüşme sahnesi sorusuna ''Aşk filmlerinde öpüşme sahnesi inandırıcılık için gerekli, seyirci bunu görmek istiyor' şeklinde yanıt verdi.
Çağatay Ulusoy: Öpüşme sahnesi inandırıcılık için gerekli!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çağatay Ulusoy, Delibal filminin sevişme sahnesinde gerçekten  çıplak olduğunu ve gergin olmadığını söylemişti. Haftasonu Dergisi, Ulusoy’un bu sözlerini Yeşilçam oyuncularına ve genç oyunculara sordu.

Filiz Akın

Yeşilçam deyince 50 sene öncesinden bahsediyoruz. O dönemin bütününe yakışıyordu öpüşmemek veya öpüşüyor gibi yapmak. Şimdi gelinen yerde hayatı her yönüyle aksettirmek daha gerçekçi. Gene de romantik aşk filmlerinde erotizme kayan abartılı öpüşme bana ters geliyor. Hikayenin olmazsa olmazıysa ona bir şey diyemem.

Hülya Koçyiğit

Elbette olmalı

Geçmişte Türk sinemasında daha idealize edilmiş tipler filmlerde yer alıyordu. O zamanların şartları değerlendirildiğinde yine inandırıcılık vardı. Zamanın değişime olan etkisiyle birçok şey değişti bugüne kadar. Bu açıdan günümüz filmlerine baktığımızda yer alan öpüşme sahneleri de yine içinde bulunduğumuz zamanı anlatıyor diye düşünüyorum. Gerçekliğini koruyup herhangi bir abartıya yer verilmediği sürece bu sahneler elbette olmalı.

Özge Borak

Seyirci özünde aşkı görmek istiyor

Profesyonel bir oyuncu senaryo neyi gerektiriyorsa onu yapmak durumunda. Bu hepimiz için geçerli bir durum. Şu bir gerçek tabii; sadece öpüşme sahnesi olarak değil, aşk filmi olmayan filmlerde de seyirci aşkı görmek istiyor. Yani seyirci özünde aşkı izlemeyi seviyor. Ama o aşkı anlatmak için ille de öpüşme sahnesi gerekmiyor elbette. Oyuncu gerçekten rolüne inanarak oynuyorsa, onu seyirciye geçiriyorsa, o tamamdır. O zaman ortaya iyi iş çıkıyor.

Timur Savcı

Genelleme yapmak mümkün değil

Filmlerde gösterilecek sahnelerdeki eylemler tamamen hikaye, senaryo ve karakterin özelliğine, içinde bulunduğu durumlara bağlıdır. Bir genelleme yapmak pek mümkün değildir. Yani her aşk filminde mutlaka öpüşme sahnesi olmalıdır fikrine katılmıyorum. Gerekiyorsa olmasında ise tabii ki sakınca yoktur.