Can Dündar babalıktan men edildi!

MİT TIR'ları soruşturmasında savcıların savunmasını yayınlayan Arzu Yıldız, annelikten men cezası almıştı.
Can Dündar babalıktan men edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Adana’da Milli İstihbarat Teskilatı’na (MİT) ait TIR’ları durdurulmasıyla ilgili açılan soruşturmayı yürüten savcıların mahkemede yaptığı savunmayı yayınlayan gazeteci Arzu Yıldız’a bir yıl sekiz ay hapis cezasının yanısıra annelik hakkından da men cezası verildi. Haberdar’da yer alan habere göre Yıldız’ın yanısıra, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinde savcıların savunma yaptığı görüntüleri grihat.com.tr’de yayınlayan Tahir Alperen’e de 12 bin 600 lira para cezası verildi.

 

Yıldız, savunmasında Alperen’in görüntüleri sadece alıntıladığını, yayınlayanın kendisi olduğunu söylemişti.

 

Yıldız’ın iki çocuğu üzerindeki velayet ve vesayet hakkı iki yıl süreyle elinden alınırken, kararın temyiz edileceği belirtildi.

 

Avukatı ise savcılarla ve dosya ile ilgili birçok itham ve iddia ortaya atıldığını, konunun kamuoyunun gündeminde olduğunu ve savunmalarına ilişkin SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) görüntülerinin yayınlamasının gazetecilik faliyeti kapsamında değerlendirilmesini istedi.

 

Kararı değerlendiren Yıldız ise, “Hakaret içeren hain, şerefsiz gibi sözler sarf eden videolara erişime engel, soruşturma talebi yok! Fakat olayı düz bir şekilde gerçeklerin ortaya çıkmasını amaçlayarak yayınladığım için bana dava açılıp ceza verildi. Meslektaşlarına hakaret edenlere ise soruşturma bile açamadılar. Bu kendileri ve meslekleri adına utanç verici” dedi.

 

 2 çocuk annesi olan Yıldız'ın annelik hakkının elinden alınmasına Can Dündar Twitter'dan şöyle yazdı: "Şimdi avukatım uyardı: Meğer bizi de MİT TIR'ları davasında babalık hakkından men etmişler. Benim oğlan 18'den büyük olduğundan kurtarmışım."