Can Dündar ve Erdem Gül için müebbet istendi!

MİT TIR'larına ilişkin yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında ikişer kere müebbet istendi.
Can Dündar ve Erdem Gül için müebbet istendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için ikişer kere müebbet istendi. DİHA'nın haberine göre, MİT TIR'larına ilişkin yaptıkları haber nedeniyle 27 Kasım'da tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianame, "Selam Tevhid Kumpası" davası ile birleştirilmek üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

İddianame kapsamında Dündar ve Gül için yaptıkları MIT TIR'ları haberlerinden dolayı, birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis istendi. İddianamede, Dündar'ın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından haberdar olduğu ve Dündar'ın kaleme aldığı, 3 Aralık 2013 tarihli "Siyasette Nasıl Geldiysen Öyle Gidersin" ve 24 Aralık 2013 tarihli "Piyonlar Devrildi Sıra Şahlarda" yazıları delil olarak gösterildi. 

İddianamede, Dündar ve Gül için, "Şüpheliler, bilgi ve belge olmamasına rağmen FETÖ/PDY'nin verdiği görüntüler üzerinden, T.C. devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirme amacı doğrultusunda bilinçli ve sistematik olarak, kurgu yazılar kaleme almışlardır" denildi. Savcılığın bu değerlendirmesinin aksine MIT TIR'ları haberlerinde belge ve görüntüler gazete manşetlerine taşınmıştı.

İddianamede, Dündar ve Gül'e yönelik suçlamalar şunlar: "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etme ve casusluk maksadıyla açıklama", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etmek."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü