Can Dündar'a 35 yıla kadar hapis istemi

MİT tırları davasında yargılanan Can Dündar hakkında savcı mütalaasını verdi.
Can Dündar'a 35 yıla kadar hapis istemi
2020-10-14 14:20:52   Güncelleme: 2020-10-14 15:11:04    

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gazeteci Can Dündar'ın yeniden yargılandığı davada savcı, 'Siyasal veya askeri casusluk' ve 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçlamalarıyla 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapis talep etti.

Can Dündar, Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan haber nedeniyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulmuştu.

Ne olmuştu?

Haber, Can Dündar’ın Cumhuriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini yaptığı dönemde, 29 Mayıs 2014’te 'İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar' başlığıyla yayımlandı.

Haberde 19 Ocak 2014'te üç TIR'ın durdurulması operasyonundan fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Bu TIR'larla Suriye'deki gruplara silah ve cihatçı sevk edildiği iddia ediliyor, kanıt olarak da savcılık dosyasından alındığını belirtilen görüntüler veriliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haberi ‘casusluk faaliyeti' diye tanımlamış ve 'Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek' demişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü