Canan Karatay bizi kolestrolden öldürmeye niyetli!

Hakkında halkı yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle çok sayıda dava açılan Canan Karatay 'yiyin' macerasına devam ediyor. Karatay ile aynı şeyleri söyleyen Dr. Atkins kalp hastalığından ölmüştü. Öteki Gündem programına konuk olan Karatay 'ekmek yerine yumu
Canan Karatay bizi kolestrolden öldürmeye niyetli!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Canan Karatay bu kez ekmek yerine tavuk regli olan yumurtanın yenilmesini önerdi. Karatay ile aynı şeyleri söyleyen Dr. Atkins kalp hastalığından ölmüştü.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Murat Kınıkoğlu ise yumurtanın kolestrol ve kalp krizi riskini attırdığını belirtirken, yumurta ile kanser arasında sıkı bir ilişki olduğunu açıklamıştı.

Televizyonlarda sağlıkçı ya da uzman olarak sunulan kişilerin et, süt, yumurta vb. firmalar tarafından finanse edildiği de tartışılan konular arasında.

Veganlar ise  'Canan Karatay bizi öldürmeye niyetli' yorumunda bulundu.

Son yapılan araştırmalar göre yumurtanın sarısı oldukça yağlıdır. Bu nedenle yumurta tüketimi kolestrolun çıkmasına neden olur.

Yumurta, pastırma, sucuk vb. ürünler kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırmaktadır.

Kananda da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre uzmanlar, kırk yaşının üzerindeki insanların haftada üç defadan çok yumurta tüketmesi, kalplerine en az sigara kadar zarar verdiği yönünde açıklama da bulunmuşlardır.

Alerjik reaksiyonu olan kimselerin yumurta tüketmesi sakıncalıdır. Yumurta kaşıntıya ve deri üzerinde tahrişe neden olur. Sekiz ayın altındaki bebeklere yumurta verilmesi çok sakıncalıdır.