'Canlı bomba' listesindeki S.Y.'nin YPG'nin elinde olduğu iddia edildi!

'IŞİD'in canlı bombaları' listesinde adı bulunan ve arandığı iddia edilen Savaş Yıldız'ın YPG'nin elinde esir olduğu öne sürüldü.
'Canlı bomba' listesindeki S.Y.'nin YPG'nin elinde olduğu iddia edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstiklal Caddaesi'ndeki canlı bomba saldırganı olduğu düşünülen Savaş Yıldız'ın, YPG'nin esiri olduğu öne sürüldü. DİHA’nın haberine göre, İstanbul'daki saldırıyla tekrar adı gündeme gelen IŞİD’li Savaş Yıldız ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Patlamadan sonra sık sık adı anılan Yıldız'ın şu an Rojava'da YPG'nin elinde esir olduğu iddia edildi. Bu bilgiyi, Rojava'da gazetecilik yapan Seyit Evran, Twitter hesabından duyurdu. YPG'nin önümüzdeki günlerde yanlarında tutuklu bulunan Yıldız ile ilgili açıklama yapması ve esir olduğuna dair görünler paylaşması bekleniyor. 

Savaş Yıldız'ın adı ilk olarak, HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırılarda geçti. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Yıldız'ın 2007 yılında hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alındığı daha önce duyurulmuştu. 1983 Adana doğumlu Savaş Yıldız'ın, Adıyaman'daki Dokumacılar grubu lideri Mustafa Dokumacı ile Adana'da tanıştıkları iddia ediliyor. Mustafa Dokumacı da Savaş Yıldız gibi Adana Seyhan doğumlu. Dokumacılar üyesi Yunus Emre Alagöz'ün 10 Ekim'de Ankara'da yaptığı bombalı saldırı sonrasında Antep'teki IŞİD’in hücre evlerine baskınlar yapıldı. Baskınlar sırasında bir evde Türkiye'de sansasyonel eylem yapma hazırlığında bulunan üçü dokumacılar grubu üyesi dört IŞİD üyesine ait sahte kimlikler bulundu. Sahte kimlikler içesinde Savaş Yıldız'a ait kimlik de vardı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü