Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası: Taksici tutuklandı

İstanbul Çekmeköy’de geçtiğimiz hafta sonu okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek içinbindiği takside, iddiaya göre taksi şoförünün sözlü tacizine uğradı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan taksi şoförü ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Dün tekrar gözaltına alınan taksici tutuklandı.
Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası: Taksici tutuklandı
2023-10-03 18:16:56   Güncelleme: 2023-10-03 18:16:56    

Çekmeköy'de 30 Eylül Cumartesi günü öğlen saatlerinde yaşanan olay 13 yaşındaki İ.Ö, ek ders aldığı okuldan Ataşehir'deki evine dönmek için okulunun güvenlik kulübesinde beklediği taksinin gelmesiyle başladı. İ.Ö.’nün çağırdığı taksi okul bahçesine girdi ve kaldırıma çıkarak durabildi. Şoför H.G. araçtan inerek hasar kontrolü yaptığı sırada güvenlik kulübesinden çıkan İ.Ö taksiye bindi. 

Yolculuk sırasında, iddiaya göre, taksi şoförü H.G, küçük kızla konuşmaya ve kendisinden bahsetmeye başladı. H.G, İ.Ö'ye yaşını sorup 13 yaşında olduğunu öğrendikten sonra, kıza gözlerinin çok güzel olduğunu ve çok olgun göründüğünü söyledi. Kendisinin çok yalnız olduğunu ve konuşmaya ihtiyacı olduğunu belirten taksi şoförünün saat 03.00'e kadar alkol aldığını da söylediği öne sürüldü. Durumdan çok rahatsız olan İ.Ö, taksi şoförüne cevap vermedi ve taksiden inerek evine girdi. 

İ.Ö anne ve babasına durumu anlattı. Aile, Ataşehir Sevgican Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Taksi şoförü H.G, polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan ve savcılık talimatıyla serbest bırakılan taksici dün akşam tekrar gözaltına aldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.