Çelik'ten, Kılıçdaroğlu'nun 'İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz' açıklamasına yanıt: Arabesk film izler gibi izliyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili baba-oğul benzetmesi hakkında, 'Bir arabesk film izler gibi izliyoruz. Bu gerçekten çok apolitik ve garip de bir tablo. Tartışmalardan Türkiye için bir vizyon çıkmıyor' dedi.
Çelik'ten, Kılıçdaroğlu'nun
2022-12-22 20:57:17   Güncelleme: 2022-12-22 20:57:17    

Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bugün açıklanan asgari ücret hakkında, 'Bu konu, dinamik bir şekilde takip edilecektir. Cumhurbaşkanımız da ifade etti' diyen Çelik, 'Gerekirse tekrar bir düzenleme yapılacak' ifadelerini kullandı. Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin olarak da Çelik, 'En güçlü tepkiyi verdik. Bu tepkimizin arkasındayız' dedi. Çelik, 'Buna izin veren, buna şahit olan herkes hesap verecek. Bu çirkinliği örtbas eden kim varsa hesap verecek. Dine vicdana sığmaz, lanetliyoruz' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında İmamoğlu için 'baba-oğul gibiyiz' sözleri hakkında ise Çelik, 'Bir arabesk film izler gibi izliyoruz. Bu gerçekten çok apolitik ve garip de bir tablo. Tartışmalardan Türkiye için bir vizyon çıkmıyor' ifadesini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'Ukrayna'daki savaş tahıl ve enerji krizinin çıkmasına neden oldu. Türkiye'nin aldığı inisiyatif ise barış için ne kadar kritik bir noktada olduğunu ortaya çıkarmıştır. Güçlü diplomasi Türkiye'yi önemli bir konuma getirdi. Türkiye savaştan bile insani hassasiyet çıkardı. Avrupa ise bu konuda vizyon üretemedi. Barış için yeni bir bakış açısına ihtiyaç var.

(Akdeniz ve Kıbrıs'taki gelişmeler): Yunanistan'ın tavırları gerilimi daha da artırıyor. Ortaya koyduğu tablo barışa hizmet etmiyor. Yunanistan'ın bu şımarık yaklaşımına ise destek verdiler.

(Katar'da düzenlenen Dünya Kupası): Müslüman bir ülkede Dünya Kupası organizasyonu olunca provokasyonları gördük.

(17-25 Aralık): Devletimizin egemenliğine yönelik en sinsice yapılan saldırılardan biridir.

(Asgari ücret): Bu konu dinamik bir şekilde takip edilecektir. Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Gerekirse tekrar bir düzenleme yapılacak.

(6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı): Buna izin veren, buna şahit olan herkes hesap verecek. Bu çirkinliği örtbas eden kim varsa hesap verecek. Dine vicdana sığmaz. Lanetliyoruz, zulme uğrayan kardeşimizin yanındayız. En güçlü tepkiyi verdik. Bu tepkimizin arkasındayız.

(Afganistan'da kadınlara eğitim yasağı): İnsanlık açısından da İslam açısından da yanlış. İnsanlığı kimse böyle bir cehaletle baş başa bırakamaz.

(Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu sözleri): Bir arabesk film izler gibi izliyoruz. Bu gerçekten çok apolitik ve garip de bir tablo. Tartışmalardan Türkiye için bir vizyon çıkmıyor.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü