Celine Dion stiff-person sendromuna yakalandı

Dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion, nadir görülen nörolojik bir hastalık olan katı kişi sendromuna yakalandığını duyurdu.
Celine Dion stiff-person sendromuna yakalandı
2022-12-08 23:38:56   Güncelleme: 2022-12-08 23:38:56    

Sosyal medya hesabı Instagram’dan hastalığını duyuran 54 yaşındaki ünlü şarkıcı Dion, kendisine, 'stiff-person sendromu' (katı kişi sendromu) olarak bilinen nadir ve tedavisi olmayan bir nörolojik durum teşhisi konulduğunu açıkladı. Dion, 'Courage World Tour' kapsamındaki onlarca gösterisini ise, iptal edeceğini ya da erteleyeceğini duyurdu. 

Dion, geçen perşembe Instagram hesabından hayranlarına seslendiği konuşmasında şöyle konuştu: 'Uzun zamandır sağlığımla ilgili sorunlarla uğraşıyorum ve bu zorluklarla yüzleşmek ve yaşadığım her şey hakkında konuşmak benim için gerçekten zor oldu. Yakın zamanda bana sert insan sendromu adı verilen çok nadir görülen bir nörolojik bozukluk teşhisi kondu. Bu nadir görülen durum hakkında hala bilgi sahibi olsak da, yaşadığım tüm spazmların nedeninin bu olduğunu artık biliyoruz. Ne yazık ki bu spazmlar günlük hayatımın her alanını etkiliyor, bazen yürürken zorlanmama neden oluyor ve ses tellerimi alıştığım şekilde şarkı söylemek için kullanmama izin vermiyor.' 

Katı kişi sendromu nedir?

Stiff-person sendromu ya da SPS, kasların giderek sertleşmesine, ağrılı ve zayıflatıcı spazmlara neden olan nörolojik ve otoimmün bir hastalıktır. Daha aşırı formlarda, insanların yürümelerini veya günlük yaşamlarını sürdürmelerini engelleyebilir. Tedavi edilebilir değildir, ancak semptomlar ilaç tedavisi ile yönetilebilir ve hafifletilebilir.

Vehaber Menu