Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı; mahkeme kararını verdi

14 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarın açılması talebi reddedilmişti. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, reddedilen karar için bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Bir üst mahkemeye yapılan talep de reddedildi.
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı; mahkeme kararını verdi
2023-04-10 09:51:06   Güncelleme: 2023-04-10 09:51:06    

İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu davası ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini savunarak, kaçtığını veya kaçırıldığını öne süren Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, avukatı Rezan Epözdemir aracılığı ile 10 ay önce ilk kez suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan ilk başvuru savcılık tarafından 'kovuşturmaya yer olmadığına' kanaat getirilerek reddedilmişti.

Savcılık, DNA yüzde 99,99 'uyumlu' dedi

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi reddeden savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede ölen kişiden alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu belirtti.

Yaşanan bu karar üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Dr. Rezan Epözdemir harekete geçti. Epözdemir bu kez ret kararına itiraz ederek şikayet dilekçesini verdi.

Epözdemir’in 3 ay önce üst mahkemeye yaptığı bu itiraz başvurusu sonuçlandı. Üst mahkeme Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.