Cem Küçük: Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek hepsini kabul ediyorum

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, iktidarın ekonomi politikasını eleştiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sert tepki gösterdiği TÜSİAD'a ilişkin olarak, 'Gariban şikâyet eder ama TÜSİAD edemez. 19 yılda zenginliklerine zenginlik kattılar' dedi. 'Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek hepsini kabul ediyorum' diyen Küçük, iktidarın alım gücü kaybı karşısında tedbirler aldığını ve muhalefetin de öneri getirmesi gerektiğini ifade etti.
Cem Küçük: Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek hepsini kabul ediyorum
2022-06-16 15:01:41   Güncelleme: 2022-06-16 15:01:41    

Habertürk'te Ebru Baki'nin Para Gündem programının bugünkü konukları Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster oldu. 

Programda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a yönelik sert tepkisi de gündeme geldi.

Küçük, 2001 krizinde TÜSİAD'ın tavrını eleştirirken, Yılman da Küçük'ü yıllar önceki konuları açarak 'gündem boğmakla' suçladı.

Hayat pahalılığından şikâyet eden Yılman, Turan'a hak verdiğini söylerken, Küçük ise, Yılman'a 'Ekonomik sıkıntı büyük, söylenenlerin hepsini kabul ediyorum. Gariban şikayet eder, ben ederim, sen edersin ama TÜSİAD şikâyet edemez. Ama TÜSİAD yüzde 500 son bir yılda kâr etmiş. Bankaları milyar dolar kâr açıkladılar. Bir yılda yüzde 300 400 kâr eden iş adamları var. O zaman çalışanlara yüzde 300-400 zam versinler.  En düşük maaşı 15 bin lira yapsın. Müdüre 500 bin lira, çaycıya 10 bin lira versin. Onlar şikâyet edemez bu ülkeden. Onlar çok para kazanıyorlar. Ama sen, ben, benzin alan adam edebilir, TÜSİAD edemez. 19 senedir servetlerine servet kattılar. TÜSİAD Erdoğan'a ideolojik olarak karşı. TÜSİAD'ın hiçbir gücü yok, TÜSİAD şu an parası olan pasif bir kurum. Erdoğan ona dün gerekeni söyledi, ağızlarını açabiliyorlar mı, açsınlar da görelim' dedi. 

Yılman da 'Hiçbiri babamın oğlu değil ama bu insanlar ülkenin ekonomisinin çarklarının dönmesinde en önemli insanlar' diye yanıt verdi.

Küçük ise sözlerini şöyle sürdürdü:

'TÜSİAD şikâyet edemez. Bir gecede 30 milyar kâr açıklayacak bankalar, sonra şikâyet edecekler. TÜSİAD önce çalışanlarını doyursun, asgari ücretle çalıştırmasın.

Hayat çok pahalı, belki iktidar bu yüzden gidecek hepsini kabul ediyorum. Ben de etkileniyorum. Sen bakma şimdi, neler diyorlar da, bizim neler yaşadığımızı kimse bilmiyor. Ama, ben şunu söylüyorum; hükümet temmuzda zam yapacağım emekliye diyor. Memurlara 3600 verdi. Doktorların maaşını artıracaklar.

Sevilay'ın şu sözüne itiraz ediyorum, muhalefet iktidar olmak istiyor değil mi, bu hükümet eğer yapamıyorsa, Sevilay yapamadığını söylüyor, muhalefet öneri söylesin.'

Yılman ise, 'Diyorsun ki 'ekonomi gerçekten sıkıntıda, pahalılık had safhada' kalkıp sonra da diyorsun ki 'muhalefet öneri versin'. Muhalefet mi yönetiyor ülkeyi? Kendi kendinle çelişiyorsun. Bu hükümetin muhalefetin diyeceklerine mi ihtiyacı var anlamadım, o kadar aciz mi demek istiyorsun?' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü