Cemil Taşkesen kimdir?

Cemil Taşkesen, Meral Akşener'e 'Burası Kürdistan' demesi ile medyanın gündemine gelmişti.
Cemil Taşkesen kimdir?
2021-11-12 16:12:25   Güncelleme: 2021-11-12 17:49:38    

Cemil Taşkesen memleketinden İstanbul'a geldikten sonra Zeytinburnu'nda internet kafe işletmeceliği yaptı. Taşkesen, esnaflık yaptığı dönemler Zeytinburnu'nda Türk-Kürt çatışmalarına tanıklık etti. Bu çatışmalar Zeytinburnu'nda  bir süre kahvehanelerin basıldığı, karşılıklı evlerin basıldığı boyutlara kadar vardı. Çatışmalar nedeniyle çok sayıda gazeteci o dönem Zeytinburnu'na akın etti. Cemil Taşkesen de çatışmalar nedeniyle bu dönem internet kafesini belirli bir süre kapadı.

O dönemki Taraf Gazetesi'nden Tuğba Tekerek'in çatışma bölgelerine yakın olması nedeniyle Cemil Taşkesen'in dükkanına müşteri olarak gittiği ve internet kafesinde çektiği fotoğrafları çıkardığı biliniyor. Çatışmaların yaşandığı dönem Birgün Gazetesi'nden Zeynep Kuray da dükkana girip gözaltı girişimine maruz kalanlar arasında. Fakat bu kişilerin herhangi bir tanışıklığı bulunmuyor.

Taşkesen'in bir dönem ortaklık ettiği kişi ile sorun yaşadığı ve yanındaki 3 kişi ile birlikte ortağının 70 yaşındaki babasını darp ettiği Zeytinburnu Emniyeti'nin kayıtlarına yansımış. Taşkesen bu darp nedeniyle ceza aldı.

Saldırının ardından ortağını arayan Cemil Taşkesen 'Senin baban benim de babamdır, yapmamam gereken bir şeyi yaptım' diyerek özür diledi.

Yaşanan sorunların ardından işletmesini kapatan Cemil Taşkesen İstanbul Küçükçekmece, Cennet Mahallesi'nde internet kafe işletmeciliği yaptı. Burada da işletmesini 2 yıl kadar açık tutabilen Cemil Taşkesen memleketine geri döndü

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü