Çete soruşturmasında 1 hakim 1 savcı da var: Devletin ticari istihbarat ayağıyız, bürokrasideki işleriniz kısa sürer

Türkiye'de son dönemler uyuşturucu satmak, çetelere yardım ve yataklık gibi konularda isimleri sık sık geçen hakim ve savcıların yeni bir soruşturmada isimleri yeniden geçti. Ankara'da, 'Ata dedeler' olarak bilinen gruba yönelik soruşturma kapsamında 43 kişiye dava açıldı. 43 isim arasında bir hakim ve savcı da bulunuyor.
Çete soruşturmasında 1 hakim 1 savcı da var: Devletin ticari istihbarat ayağıyız, bürokrasideki işleriniz kısa sürer
2022-07-30 06:05:39   Güncelleme: 2022-07-30 06:13:02    

Ankara'da, kendilerini 'devletin ticari istihbarat ayağı’ olarak tanıtan 'ata dedeler' suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, aralarında 1 hakim ve 1 savcının da bulunduğu 43 şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 20 Ocak'ta Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlenerek 43 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir kısmı tutuklanırken, bir kısmı adli kontrolle serbest bırakıldı. Savcılık, kamuoyunda 'ata dedeler suç örgütü' olarak bilinen aralarında 1 hakim ve 1 savcı ile kamu görevlilerinin bulunduğu 43 şüpheliye yönelik soruşturmayı tamamladı. İddianamede, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek', 'örgüte üye olmak' ve 'zincirleme şekilde örgütün faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından cezalandırılmaları istendi.

İddianamede şüphelilerin, kendilerini 'devletin ticari istihbarat ayağı' olarak tanıtarak, gruba yeni üye kazandırıp, haksız kazanç karşılığında bürokrasideki işlerinin kısa sürede çözüleceği vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Ayrıca şüphelilerin, kişileri gruba katılış hiyerarşisinde 'elçi', 'elçi yardımcısı', 'büyük ata dede', 'ata dede', 'baş dede', 'dede', 'sözcü dede', 'masa başkanı', 'masa üyesi', 'saha başkanı', 'saha üyesi' şeklinde kodladığı belirtildi. İddianamede, farklı meslek gruplarından 88 mağdur ve 254 kişi de müşteki olarak yer aldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü