Çevik Kuvvet İstanbul Havalimanı’nda

İstanbul’daki kar yağışından en çok etkişlenen bölgelerden olan İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yolcular 'We need hotel' (Otele ihtiyacımız var) sloganı atınca havalimanına Çevik Kuvvet yönlendirildi.
Çevik Kuvvet İstanbul Havalimanı’nda
2022-01-25 15:44:41   Güncelleme: 2022-01-25 15:44:41    

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı tüm uçuşların durduğunu açıklamıştı.

Bugün ise THY İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlarını gece 00:00'a kadar durdurdu.

Çok sayıda yolcu havalimanında mahsur kaldı. Birçok yolcu da dün geceyi karton kutular üzerinde geçirmek zorunda kalmıştı.

İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan turistler 'We need hotel' (Otele ihtiyacımız var) sloganları atarak durumu protesto etti.

Gerçek Gündem’in haberine göre yolcuların tahliye edilemediği havalimanına bu protesto sonrası kısa sürede Çevik Kuvvet polisi konuşlandı.

Dün de terminal çatısı çöktü

İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018'de hizmete girdi.

İktidarın 'dünyanın en büyük havalimanlarından' diye sunduğu projeyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir' demişti.

Ancak dünkü fırtına sırasında kargo terminalinin çatısı çöktü, bazı işçiler hafif şekilde yaralandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, 'İstanbul Havalimanı'nda kar yağışı nedeniyle meydana gelen çökmeye ilişkin 2014 yılında sizleri uyarmış, ÇED Raporunda hortum, aşırı sağanak yağışlar ve fırtınalar gibi risklerin değerlendirilmediğini belirtmiştik' açıklamasını yaptı.

Dün akşam İstanbul’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da tarifeli uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’na indi.

Bugün de İGA personelini taşıyan servis aracı, havalimanı girişinde kontrolden çıkarak devrildi. AirportHaber'de yer alan habere göre, devrilen servis aracı içerisinde yaralılar var.