Cezaevinden vegan tutsak Osman Evcan'a gönderilen yemeklere engel!

Cezaevi, Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan vegan tutsak Osman Evcan'a gönderilen vegan ürünleri kabul etmiyor.
Cezaevinden vegan tutsak Osman Evcan'a gönderilen yemeklere engel!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cezaevindeki vegan-vejetaryenlere hayvansal ürün içermeyen gıdaların temin edilmesi için üç yıl önce yayınlanan yönetmelik değişikliği, cezaevi idarelerince suistimal ediliyor. 2011’deki 42 günlük açlık greviyle yönetmelik değişikliğinin ana aktörlerinden biri olan Kandıra’daki vegan-anarşist tutsak Osman Evcan, Yeryüzüne Özgürlük Derneği’ne gönderdiği son mektupta “Sebze ve bakliyatın iaşe maliyeti ete göre çok daha düşük. Vegan yemeklere yağ, tuz ve baharat da konmuyor. Bunlara rağmen bize sunulanlar yetersiz, sağlıksız ve dengesiz. Tutsaklara her öğün 5 TL’lik iaşe sağlamak zorundalar; ama veganlara daha azını vererek insan hakkımızı tanımıyorlar. Bu yaptıkları, veganlığı sapkın bir düşünce olarak görüp bize tek tip yaşama biçimini dayatmaktır.” demişti.

Cezaevi yemeklerinin ağzında yaralara ve midesinde yanmalara sebep olan Evcan, vegan ve vejetaryen tutsakların yeterli ve sağlıklı beslenme hakkı için açlık grevi başlatmıştı.

Vegan Dükkan'ın sahibi, hayvan hakkı savunucusu Tarkan Aparı, ''Cezaevinin aldığı karara göre, artık Osman Evcan'a gönderdiğimiz gıda ürünleri kabul edilmeyecekmiş... Haberi alınca epeyi üzüldüm ama elden ne gelir... Bugüne dek destek olan, olmayan, destek olmayı planlayan herkese çok teşekkür ederim Osman Evcan adına...'' ifadelerine yer verdi.
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü