ÇGD'den Sputnik çalışanlarını etiketleyen Twitter'a tepki: Bu tür kararlar ‘barış’ taraftarlığı değil

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Sputnik çalışanlarını 'Rus devletine bağlı medya' ibaresiyle etiketleyen Twitter'a tepki gösterdi. Dernekten yapılan açıklamada, 'Uygulamaya derhal son verin' çağrısı yapıldı.
ÇGD'den Sputnik çalışanlarını etiketleyen Twitter'a tepki: Bu tür kararlar ‘barış’ taraftarlığı değil
2022-03-01 17:32:40   Güncelleme: 2022-03-01 17:32:40    

Sputnik çalışanlarının kişisel hesaplarını 'Rus devletine bağlı medya' ibaresiyle etiketleyen sosyal medya platformu Twitter'a ÇGD'den tepki geldi.
Uygulamaya son verilmesi çağrısının yapıldığı dernek açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'Rusya merkezli haber ajansı Sputnik’te çalışan, aralarında Türkiye’den gazetecilerin de olduğu meslektaşlarımızın sosyal medya hesapları, 'Rus devletine bağlı medya' ibaresiyle etiketlenmiştir. Olağanüstü zor şartlarda gazeteciliğin yapıldığı savaş günlerinde, bu tür kararlar ‘barış’ taraftarlığı değil, zaten kirli olan savaşın daha da kirli yollarla sürdürülmesinden başka bir şey değildir. Twitter’ı kınıyor, uygulamaya derhal son verme çağrısı yapıyoruz.'


Öte yandan, Sputnik ve Russia Today'in hesaplarına daha önce 'Rusya devletine bağlı medya' etiketiyle kısıtlama getiren Twitter, Rus medyasına yeni bir sansür uygulama kararı aldı. Bundan sonra kullanıcıların Sputnik ve RT'den yaptığı paylaşımların da görünürlüğüne Twitter'dan müdahale edilecek.
Twitter'dan gelen sansür uygulaması sonrası Instagram da Avrupa'da Sputnik hesaplarına kısıtlama uygulanmaya başlandığını açıkladı.
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü