CHP gençliği Kobane'ye gidiyor!

Suruç Katliamı sonrasında yarım kalan projeyi tamamlamak ve Kobane'de oyun parkı kurmak için CHP Ankara İl Gençlik Kolları yarın Suruç'a gidecek. Gençler gerekli izinleri almaları halinde Kobane'ye geçecek.
CHP gençliği Kobane'ye gidiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Toplumun bütün kesimlerinin infialine yol açan Suruç'taki katliam, gençleri de harekete geçirdi. Sosyalist gençlerin Kobane'nin inşasında yer almak için Suruç'ta basın açıklaması yaparken gerçekleşen katliam nedeniyle yarım kalan girişimlerini tamamlamak için CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Suruç'a gitme ve oradan Kobane'ye geçme kararı aldı.

Yarın akşam Ankara'dan hareket edecek olan 50 kişilik CHP'li gençlik kafilesi Cumartesi günü Suruç'ta olacak. Öncelikle patlama nedeniyle yarım kalan açıklamayı katliamın yapıldığı yerde yapacak olan gençler, yanlarında götürdükleri oyuncakları ve Kobanê'de yapmak istedikleri Çocuk Parkı malzemelerini Kobanê'ye geçirmek için girişimde bulunacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Erarslan, yapılan katliamın kendilerinde böyle bir duyarlılık yarattığını belirterek, "Orada bir katliam gerçekleşti, gencecik insanlar katledildi. Orada hayatını kaybeden ve insani duygularla yola çıkan bu gençlerin hangi siyasi partiden olduğunun önemi yok, acılarını paylaşıyoruz, bizim acılarımızdır. Yarım kalan çalışmalarını ve hayallerini tamamlamaya gidiyoruz" ded
i.

Kaynak: CİHAN

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü