CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN: CUMHURBAŞKANI İSTANBUL'UN RANTINI BIRAKMAK İSTEMİYOR

Torun, İstanbul Boğazı'ndaki imar yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına verilmesini öngören yasa teklifini 'Cumhurbaşkanının görevi Boğaz'daki arsayı takip etmek mi? Büfeyi takip etmek mi? Anlaşılan İstanbul'un rantını hiçbir şekilde bırakmak istemiyor' sözleriyle eleştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Cumhurbaşkanı İstanbul'un rantını bırakmak istemiyor
2019-10-31 15:08:57   Güncelleme: 2019-10-31 15:08:57    

AKP’nin yerel yönetimlerle ilgili hazırladığı yasa teklifi, büyükşehir belediye başkanlarının yetkilerini sınırlıyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından hazırlıklarına başlanan ve 2020 bütçe görüşlerinden sonra TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen dokuz maddelik teklifi için CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Saray, belediyelerin yetkilerini tek elde toplamak istiyor' dedi. 

Torun, 'AKP ve Saray son dönemlerde yerel yönetimlerin üzerine bir vesayet kurmaya çalışıyor. Daha doğrusu artık her şeyi saraydan yönetmeye çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın oluşturduğu taslak maalesef tamamen seçilmiş belediye başkanlarının ve belediye meclislerinin yetkilerini alarak Saray'dan karar vermeye, tek adam yönetiminin Türkiye'deki her alandaki baskısını yerel yönetimlerde de başka bir şekilde ifade etmeye çalışıyor' diye konuştu. 

Torun, İstanbul Boğazı'ndaki imar yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına verilmesini öngören yasa teklifini 'Cumhurbaşkanının görevi Boğaz'daki arsayı takip etmek mi? Büfeyi takip etmek mi? Anlaşılan İstanbul'un rantını hiçbir şekilde bırakmak istemiyor'  sözleriyle eleştirdi. 

Vehaber Menu