CHP İzmir Milletvekili Polat, Karkamış'taki saldırıda 5 yaşındaki yeğeninin de hayatını kaybettiğini açıkladı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine havan saldırısı yapıldı. İçişleri Bakanı Soylu saldırılar nedeniyle bir öğretmen, bir öğrenci olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılarda 2'si ağır 6 kişi de yaralandı. İlçeye dün akşam saatlerinde de roket saldırısı düzenlenmişti.
CHP İzmir Milletvekili Polat, Karkamış'taki saldırıda 5 yaşındaki yeğeninin de hayatını kaybettiğini açıkladı
2022-11-21 16:29:08   Güncelleme: 2022-11-21 16:29:08     ©AA

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yeniden havan saldırısı düzenlendi. Havanların bazılarının yerleşimin olduğu alanlara düştü.
YPG/PKK mensuplarınca yapılan üç havan atışı ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri nedeniyle 6 kişi yaralandı. Hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk. Bir tanesi de öğretmen' açıklamasını yaptı.

CHP’li Polat’ın beş yaşındaki yeğeni de hayatını kaybetti

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın beş yaşındaki yeğeni Hasan Karataş olduğu ortaya çıktı.
Polat, sosyal medya hesabından 'Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. TERÖRE LANET OLSUN' açıklamasında bulundu.

Okulların camları kırıldı

Saldırılar da bazı okulların da isabet aldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, top atışlarının yarattığı basınç nedeniyle bazı okulların camlarının da kırıldığını kaydetti.

Patlamamış mühimmat ele geçirildi

Kolluk görevlilerince olay yerinde 1 adet patlamamış mühimmat ele geçirildiği bildirilen açıklamada, 'Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmış olup soruşturma işlemleri titizlikle devam etmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

Altun: Terör örgütü PKK/YPG'yi lanetliyoruz

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Sivil, asker, polis, öğretmen, kadın, çocuk ayrımı gözetmeden hedef alan terör örgütü PKK/YPG'yi lanetliyoruz. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.' dedi.

Dün de roket atışları oldu

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. YPG/PKK tarafında Karkamış'a atılan dört roket boş alana isabet etmişti.