CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var

Halk TVde canlı yayına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçen gün yayınladığı videoda iddia ettiği yolsuzluk belgelerine dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Belgeler yağmur gibi yağıyor' dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var
2022-01-28 23:11:15   Güncelleme: 2022-01-28 23:11:15    
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu 'Liderler Özel Programı'na katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında karla mücadele tartışmalarından, yolsuzluk iddialarına ve ittifak tartışmalarına dair birçok konuda soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, programın başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isterse canlı yayına bağlanıp cevap hakkını konuşabileceğini söyledi.
Erdoğan'a prompter göndermesinde bulunan Kılıçdaroğlu, 'AK Parti Genel Başkanı'nın canlı yayına katılmasını isterim. Erdoğan gelirse prompter talebinde bulunabilir.' dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da pazartesi akşamı yağan kar yağışına ilişkin, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden gelen çabayı gösterdiğini biliyorum' diye konuştu.
Asıl tartışılması gereken noktanın Havalimanı'nda yaşanan görüntüler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'İktidarsınız, İBB Başkanı'nı kendinize rakip olarak görüyorsunuz' ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

Ne olursa olsun gerçekleri konuşmalıyız. Yapay tartışmalardan kaçınmak lazım. Vatandaşın sorunlarının nasıl açılacağı konusunda siyaset kurumunun tartışması lazım.

İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var. Bu sorunlar varken neden kısır tartışmaların içine giriyoruz?
 
Yapay gündem dediğim; bir kar yağdı, sonra tüm tartışma İstanbul oldu. 84 milyonun sorunları var, insanlar geçinemiyorlar. Bu sorunlar varken; neden böyle kısır tartışmaların içine giriyoruz? Hepimizin vergi veriyoruz, bu vergiler nasıl harcanıyor? Vatandaşın bunu bilmeye hakkı var.
Kaçan insan dava açar. Tüm belgeler ellerinde. Gelir der ki 'Kılıçdaroğlu işte tüm belgeler burada'

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yollardaki aksamalara da değinen Kılıçdaroğlu, 'Biz sorun olabilir, itirazım yok. Bütün mesele sorunların çözülmesidir' dedi.


'Ben İBB'nin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini biliyorum. O gece İmamoğlu ile irtibatım vardı. Siz kalktınız bir olay var, insanlar yolda kaldı ama metro... Gece 2'ye kadar açıktı.
Yeni yaptıkları havalimanının kargo terminalinin çatısı düştü. Binlerce turist orada slogan attı. Nerede idi bu ülkeyi yöneten insan? Siz oradaki turistleri alıp otele bile götüremediniz.
Siz bir kişiyi hedef alıp kendi kusurlarını örtmeyi düşünüyorsanız, yanılırsınız. Sorunlar yaşanır. Bir sorun yaşanıyorsa, devleti yönetenler sorunların çözümüne katkı koyarlar, sorunun büyümesine değil. İstanbul'u kaybetmeyi içlerine sindiremiyorlar. Ankara'yı da İstanbul'u da sindireceksin.'

Yolsuzluk tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, 'Direnen bürokratlar var. Yolsuzluk dosyalarını raporlayanlar var. Yağmur gibi yağıyor dosyalar. Erdoğan'ın imzası olanlar hakkında üç grup başkanvekili basın toplantısı ile duyuracaklar ve Meclis'e getirecekler. 6 milyar liralık yolsuzluk dosyasını savcılığı da verdik. Önce gidiyorlar müteahhitle temel atıyorlar sonra ihale yapıp müteahhite veriyorlar' ifadelerini kullandı.
 
 
Bürokratlar arasında 'Bu kadar haksızlığa tahammül edemeyiz' diyenler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, önüne gelen dosyaları imzalamadıkları için görevden alınanlar olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
'Memur Teoman'dan bahsettim. Rüşvet teklif ediyorlar, almıyor. Memur Teoman'ı sürüyorlar. Buradan bütün onurlu bürokratlara sesleniyorum: Siz devletin gerçek sahibisiniz. Sizi hakkınız hukukunuzu sonuna kadar benim boynumun borcu olacaktır. Sakın ola tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan bir belgenin altına imza atmayın.'
'Türkiye'yi tam bir sömürge haline getirmişler. Türkiye'yi peşkeş çekiyorlar' diyen Kılıçdaroğlu, 'Bu kadar para nereye gider?' sorusuna, 'Onu da bulacağız inşallah' cevabını verdi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'yla canlı yayındaki tartışmalarında Erdoğan'ın ıslak imzasının olduğu iki belgeyi gösterdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan'a çok sürprizlerim var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım' dedi.
Kendisine açılan tazminat davalarına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, 'Benim parayla işim yok. Ben onlar gibi değilim' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, '5'li çete'nin kendisiyle ilgili dolaylı yoldan görüşme talebi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, görüşme taleplerini geri çevirdiğini söyledi ve ekledi: 'Beşli çete, dünya literatürüne girdi. Dünyada en fazla kamu ihalesi alan beş çete.'

'Şubat ayı için bunun altına imza atacağız'

İttifak tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, 6 parti arasında 'eşitler düzlemi' kurulacağına değindi. Kılıçdaroğlu, 'Hepimizin ortak bir hedefi var. Bu ülkeye demokrasi getirmek. Çalışmayı yapan genel başkan yardımcıları, güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayacaklar. 6 parti lideri bir araya gelecekler. Ayrıntılar konusunda genel başkan yardımcıları bir tarih belirleyekceler, biz bu metne sahip çıkacağız. Ortak metni medya önünde hep beraber sahipleneceğiz. Diyoruz ki; güçlendirilmiş parlamenter sistem. Biz yeni bir şey yapmak istiyoruz. Şubat ayı için bunun altına imza atacağız. Benim şahsi kanaatim: Partiler alfabetik sıraya göre otururlar masaya' dedi.

'Güçlendirilmiş Parlamenter sistem kurmak istiyoruz'

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde 'Güçlendirmiş Parlamenter' sistemi kuracaklarına dair sözünü yineledi. Kılıçdaroğlu, 'Biz millete öyle bir söz veriyoruz ki: Güçlendirilmiş Parlamenter sistem kurmak istiyoruz.' dedi.

Erdoğan'ın Demirtaş ve Öcalan açıklamaları

Cezaevinde tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna dair Kılıçdaroğlu şunları söyledi:


Hani görüşmüyorlardı? Demek ki görüşüyorlar. Selahattin Demirtaş niye tutuluyor içeride? Haksız yere tutuluyor. Osman Kavala, haksız yere tutuluyor. Birisini mi öldürdüler? Bir insan siyasi görüşü dolayısıyla hapse atılır mı? Sayın Demirtaş, cumhurbaşkanı adayıydı. Hakimler seçime girebilir dedi. Kendisinin belirlediği hakimler.
Trump telefon edince papazı bırakıyorsun, bu içeride siyasi rehine olarak tutuacaklar.
Öcalan ile ne görüştüler bilmiyoruz. Demirtaş'ın içeride tutulmasının nedeni 'Seni başkan yaptırmayacağız' demesidir. Görüşlerimiz farklıdır ama haksızlık varsa söyleyeceğiz. Sayın Demirtaş çıktığında gelip CHP'ye mi oy verecek, hayır. Ama siz hakkı ve hukuku savunmak zorundasınız. Siz bunu alıyorsunuz bir tarafa atıyorsunuz.
Yerel seçimlerde hatırlıyorsunuz: Bir mektup okuttular. Bahçeli de bunu destekledi. Bir akıl tutulması yok mu burada? İktidarda insan şerefi onuruyla durur kardeşim.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü