CHP seçim bürosuna silahlı saldırı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, CHP'nin Bayraklı Yamanlar Seçim Koordinasyon Merkezi'ne ticari taksiden 4-5 el ateş edildi. Polis, olay yerinde incelemelerini sürdürüyor, olayda 2 kişi yaralandı.
CHP seçim bürosuna silahlı saldırı
2019-03-09 15:35:21   Güncelleme: 2019-03-09 15:58:31    

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı bir açıklama yaparak 8 Mart gecesi gençlik örgütü üyelerine silahlı ve sopalı saldırı düzenlendiğini, dün de Yamanlar seçim bürosuna silahlı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Her iki saldırıda da yaralananlar oldu.

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın saldırılara dair yaptığı açıklama şöyle:

Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezimiz tarafından Sn. Serdar Sandal’ın partimizin Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği 7 Şubat 2019 tarihinden bugüne seçim kampanyamızı derman belediyeciliği üzerine kurduk. Projelerimizi sunduk, yoksulluğu, pahalılığı, işsizliği dert ettik, vatandaşımızın derdine derman olacağımızı anlattık. Kimseyi ötekileştiremeyeceğimizi, siyasi parti, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin kapımızın herkese açık olduğu ifade ettik.

AK Parti’nin 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. İsmail Sarı’yı, MHP’nin 2009 ve 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. Mehmet Toptaş’ı partimize kazandırdık. Gönül kırmadık, gönül aldık. Sevgi, barış, hoşgörü dilini kullandık, sevgi kazanacak dedik, Mart’ın sonu bahar dedik.

Ancak Bayraklı’da yakalamış olduğumuz bu sevgi, barış, hoşgörü ittifakı bazı odakları son derece rahatsız etmiş olmalı ki 8 Mart Cuma gecesi CHP Bayraklı Gençlik Kolları üyesi genç kardeşlerimize yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Yaralı 7 arkadaşımız Çiğli Bölge Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan arkadaşlarımızın tedavileri gerçekleşti, dinleniyorlar.

Bu olayın hemen ardından 9 Mart Cumartesi günü saat 14.30 sıralarında ise, Yamanlar seçim büromuza silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Atılan 3 kurşun sonucu 2 partilimiz yaralanmış ve Çiğli Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Tüm bu yaşananların ardından yasal süreç başladı, sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu provokatif saldırıya karşılık vermemiz beklenmesin. Adalete güveniyoruz, adalet kurumunun gereğini yapacağını, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri cezalandıracağını biliyoruz.

Biz yine sevgiyi, barışı, hoşgörüyü anlatmaya devam edeceğiz. Her kapıyı çalacağız, her sofraya oturacağız, her eli sıkacağız, her vatandaşımızla kucaklaşacağız. Bayraklı’da yakaladığımız sevgi, barış ve hoşgörü ittifakını Bayraklı projelerimizle taçlandırıp daha güzel bir Bayraklı’nın geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz.

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜREMEYECEKLER

Yaşanan olayın ardından kurşunlanan CHP Yamanlar seçim bürosunu ziyaret eden CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal 'Ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşüremeyecekler. Kimseye çizdiği senaryonun sonucunu armağan etmeyeceğiz. Her ne güçle ve hakla bizi yolumuzdan çevireceğini zannedenler varsa yanılıyor. Kaldığımız yerden daha güçlü devam edeceğiz. İnsanları ötekileştirmeden MHP’li vatandaşlarımızın evlerindeki ziyaretlerimize devam edeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarımızın evlerinde ziyarete devam edeceğiz. Çünkü biz Bayraklı’da toplumun tamamına hizmet edeceğiz. Halka hizmet edeceğiz. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Güvenlik yetkililerinden de zanlıların derhal yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum. Gerekli adli soruşturmanın başlamasını bekliyorum. Tüm partililerimden ricam lütfen sağduyulu olun. Sizi itmek istedikleri alana girmeyin. Biz adalete inanıyoruz ve bu çerçevede meselelerin çözülmesini bekliyoruz' dedi.

Vehaber Menu