CHP sözcüsü: Terörün sorumlusu kimdir?

'Tüm vatandaşlarımızla birlikte bir kez daha yüksek sesle soruyoruz. Türkiye’yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir?'
CHP sözcüsü: Terörün sorumlusu kimdir?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Antalya’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda düzenlediği basın toplantısında İstiklal Caddesi’ndeki gerçekleştirilen bombalı saldırıyı değerlendirdi.

Böke’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Sorumlusu kimdir?’

“Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye’nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte bir kez daha yüksek sesle soruyoruz. Türkiye’yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir?

“Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik. ‘Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp, bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz yoksa terörün nedenlerini, sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp, bir şeyleri değiştirecek miyiz?’ Bu soruyu soralı birkaç gün oldu. Bu sorunun üzerine biz yine canlarımızı kaybettik.

“Biz yine beylik laflarla nutuk atan siyasi sorumluları dinledik, biz bir kere daha hamasetle karşı karşıya kaldık. Oysa ki çok açık bir talebimiz var. Acil önlem alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır.
‘Siyasiler, sorumluluklarını yerine getirsin’

“Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız. Terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz”

“CHP MYK bu konuyla ilgili acil bir değerlendirme toplantısı yaptı. Bu olay son olsun. Bir kez daha siyasi sorumlular, sorumluluklarını yerine getirsin.”