CHP yardımıyla parti kuran Meral Akşener'in 'Ben sülaleme Kılıçdaroğlu'nu vasiyet ettim' sözleri yeniden gündem oldu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında daha önce söylediği, 'Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim' ifadeleri yeniden gündem oldu.
CHP yardımıyla parti kuran Meral Akşener'in
2023-03-05 05:45:05   Güncelleme: 2023-03-05 05:45:05    

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemediklerini belirterek 'Altılı Masa'dan ayrıldı.

'Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim'

Akşener’in açıklamalarının ardından, 23 Eylül 2022'de katıldığı 'İzmit Belediyesi’nin Üç Yıllık Çalışmalarıyla ilgili Lansman Programı'nda Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı bir konuşma sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Akşener,  şunları söylemişti:

'Biz partiyi kurduk. ‘Kurulamaz’ dediler, kurduk. 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı. Sonra bir siyasi partimizin Genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz’ diye maalesef olmadı, şartlar uymadı.

Sonra benim aklıma sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti.

Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı.'

Vehaber Menu