CHP'den Erdoğan'a 'sürtük' tepkisi: Milletine küfreden Cumhurbaşkanı'na ilk kez şahit olduk!

Gezi Parkı eylemcilerine 'sürtük' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a CHP'den tepki geldi.
CHP'den Erdoğan'a
2022-06-01 15:37:32   Güncelleme: 2022-06-01 15:37:32    

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter'dan yaptığı paylaşımında 'İftira bitti. Küfür başladı. Milletimizin iffetli analarına küfreden beslemeleri gördük. Milletine küfreden Cumhurbaşkanı'na ise ilk kez şahit olduk. Aziz milletimiz halinizi görüyor. Dersinizi vermek için sandığı bekliyor. İftiralarınızla, Küfürlerinizle beraber gideceksiniz' ifadesini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da 'Fazla söze gerek yok. Milletin vergisiyle Saray'da yaşayıp millete sürtük diyecek kadar zavallı biri. Siyasi fosil...' ifadesini kullandı. 

CHP milletvekili Murat Bakan da, 'Gezi; özgürlük, barış, adalet ve demokrasi talebidir. Gezi umuttur, Gezi gelecektir. O gün orada olan herkesin başı dik. Sen kendi haline yan Erdoğan' dedi. 

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, CHP'ye de sert yüklendiği partisinin grup konuşmasında Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümüne değinirken şunları söylemişti:  

'Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, sürtük. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici.'

Vehaber Menu