CHP'li Altay: Allah Saray'ı varlıkla, milleti yoklukla mı sınıyor?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır' sözlerine tepki gösterdi.
CHP'li Altay: Allah Saray'ı varlıkla, milleti yoklukla mı sınıyor?
2020-10-07 15:52:27   Güncelleme: 2020-10-07 15:52:27    

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye Saray’da düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda sarf ettiği Erdoğan'ın 'İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır' sözlerine tepki gösterdi.

ANKA'nın aktardığına göre Altay, 'Erdoğan, Allah Saray'ı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Saray'ı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuşan Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Sen saraylarına saray katarken milletin çöp konteynerinden ekmek toplandığını görmez misin? Bu seni incitmez mi?' diye sordu.

Altay'ın konuşması şöyle:

'Şöyle bir laf etmiş; 'Bizim inancımızda dünya, ahiretin tarlasıdır. Burada ne ekersek, yarın ruz-i mahşerde onu biçeriz. Dünya tarlasına iyilik, güzellik eken, ahiret hasadında iyilik, güzellik toplar. Bu hayatın albenisine kendini kaptırıp nefsinin esiri olan kişi ise dünyasını da ahiretini de kaybeder'. Sayın Erdoğan dünyayı bilmem ama sen ahireti peşin kaybettin. Devam ediyor diyor ki; 'İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır'. Baktığınız zaman Erdoğan’ın bu söylediklerinde bir yanlış yok. Ama sormak istiyorum; Erdoğan, Allah sarayı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Sarayı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin. Milletin parasını çarçur eden sensin. Erdoğan, sen saraylarına saray katarken milletin çöp konteynerinden ekmek toplandığını görmez misin? Bu seni incitmez mi? Sen sarayda şatafat içinde poz verirken çöp konteynerinden ekmek arayan insanın hali ile neden dertlenmezsin?'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü