CHP'Lİ ÖZTRAK: ÜLKEDE İŞSİZLİK ARTIYORSA DOLAR İNSE NEYE YARAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın yanlış politikalarının faturasını yurttaşların ödediğini söyledi.
CHP'li Öztrak: Ülkede işsizlik artıyorsa dolar inse neye yarar?
2018-12-17 19:11:24   Güncelleme: 2018-12-17 19:11:24    

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şöyle konuştu:

'Onların işsizlik diye bir sorunları olmayabilir ancak milletin işsizlik sorunu gerçekten can yakıyor. Bir ekonomide tek başarı göstergesi vardır, o da şudur; üretebiliyor musunuz, insanınıza iş verebiliyor musunuz? Eğer ülkede işsizlik artıyorsa, insanlar evlerine ekmek götüremiyorsa dolar inse neye yarar, faiz düşse neye yarar? Buradan ülkeyi yönettiklerini, 'ekonominin iyileşme yolunda olduğunu' söyleyenlere seslenmek istiyorum, bu ülkede çalışmak isteyip de iş bulamadığı için ümidini kaybeden kaç kişi var farkında mısınız? 2 milyon 100 bin kişi. Bunu işsizlerin üstüne koyun, yaklaşık 6 milyon insanımız işsiz. Bu nasıl işlerin yolunda olduğu bir ekonomi? Bu işler aspirin tedavisiyle olmaz, bu işler pansumanla geçiştirilemez.'

İktidarın yanlış politikalarının faturasını milletin ödediğini söyleyen Öztrak, 31 Mart yerel seçiminde bunun hesabının sorulacağını söyledi.

 

Vehaber Menu