CHP'li Şener’den AKP’lilere: Hepinizin bana minnet borcu var

CHP milletvekili Abdüllatif Şener, konuşmasına müdahale eden AKP’lilere tepki gösterdi.
CHP'li Şener’den AKP’lilere: Hepinizin bana minnet borcu var
2018-12-21 22:09:55   Güncelleme: 2018-12-21 22:09:55    

TBMM Genel Kurulu’nda 12 gün süren 2019 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçesinin kapanış görüşmelerinde CHP grubu adına konuşan eski bakan ve Konya milletvekili Abdüllatif Şener ile AKP’liler arasında tartışma yaşandı.

Şener kendisini eleştiren AKP’lilere 'Hepinizin bana minnet borcu var. Ben olmasaydım hiçbiriniz burada olmazdınız' dedi.

Şener konuşmasına, 'Bu bütçe bir iflas bütçesidir. Türkiye’yi iflasa sürükleyen Erdoğan hükümetlerinin Türkiye’yi getirdiği noktayı gösteren bir bütçedir' diyerek başladı.

Son on yıldır ekonominin çok kötü yönetildiğini söyleyen Şener, 'Maliye, Hazine damada teslim edilmiş. Türkiye Varlık Fonu kurmuşsunuz, Türk Hava Yollarının, devletin bütün kalan işletmelerini ve kamu bankalarını içine yerleştirmişsiniz, tüm bu kamu işletmelerini de yine aynı şekilde damada vermişsiniz, devletin ne kadar parası varsa hepsi tahtı tasarrufunda. Bu ülke aile şirketi değildir' dedi.

Kendi bakanlık döneminden örnekler veren Şener, AKP hükümetlerinin 2008-2018 yılları arasında hiçbir başarı öyküsü olmadığını söyledi. AKP’li milletvekillerinin tepkileri üzerine Şener 'Sizin hepinizin bana minnet borcu var. Ben olmasaydım hiçbiriniz burada olmazdınız' yanıtını verdi.

Bakanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Şener, 'Şu anda bu krize rağmen eğer bankalar ayaktaysa bana borçlusunuz, bu Bankacılık Yasası’na borçlusunuz'  diye konuştu.

AKP’li milletvekillerinin partiden ayrılışıyla ilgili sözleri üzerine de, Erdoğan’la kavga edip ayrılmadığını belirten Şener, Erdoğan için 'Hayatımda bana karşı en nazik davranan iki-üç insandan biridir. Ayrılırken de kibarca ayrıldı' dedi.