CHP'li vekillerden ODTÜ'de oturma eylemi!

Yol geçeceği güzergahta ağaçların kesilmesini protesto eden OTDÜ'lülere polis müdahale etti
CHP'li vekillerden ODTÜ'de oturma eylemi!
2020-05-01 19:12:05   Güncelleme: 2020-05-12 19:13:42    

Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlere polis bu sabah saatlerinde müdahale etti. 6'sı öğrenci 14 kişi gözaltına alındı. Ağaçların sökülmesine tepki gösteren CHP'li vekiller iş makinelerinin önünde nöbete başladı ve vekillerin gelmesiyle çalışma durduruldu.

TOMA'lar eşliğinde sabah saat 06.30 sularında öğrencilerin çadır kurduğu alana gelen çevik kuvvet polisleri gözaltı araçları ile yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra ayrıldı. Polisler, 07.00'da bu defa yığınak yapmış halde alana geldi. TOMA'lar, akrepler, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin yanlarında getirdikleri yıkım ekipleri daha önce tellerle çevrilmiş alanda yıkım çalışmalarına başladı.

15 kişilik eylemci grup yıkım alanına girerek çalışmaları engellemek istedi. Üniversiteliler kol kola girerek zincir oluştururken, sloganlarla da yol projesini, ağaçların kesimini protesto etti. Polis, direnen gruba müdahale ederek 14 kişiyi gözaltına aldı.
Yıkım ekiplerinin çalışması halen devam ederken, polis çevrede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

ODTÜ kapısı yakınında yol çalışması nedeniyle ağaçların sökülmesine tepki gösteren vatandaşlara CHP'li vekillerde destek çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Aylin Nazlıaka'nın da arasında bulunduğu vekillerin gelmesi ile yol çalışmaları durdu. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, iş makinelerinin önüne geçerek çalışmalara izin vermedi.

İlhan Cihaner, Ali Demirçalı, Candan Yücerer de inşaat yöneticileri ile tartıştı. Sökülen bir elma ağacından dökülen elmaları ikram edip yiyen Nazlıaka, 'Bunlara nasıl kıyarlar. Dökülen köklü bir ağaç başka bir toprakta tutar mı?' sözleriyle isyan etti. CHPli vekiller burada iş makineleri önünde nöbet tutacaklarını açıkladı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: AĞAÇ KESME DİYE BİRŞEY YOK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ODTÜ alanında çalışma yaptıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi

'Sabah saatlerinde çalışma yapılan ekiplerimize çadır kuran eylemciler taşlarla saldırmışlar. Bunun üzerine Emniyet'e bilgi verildi. Şu anda ODTÜ arazisi içerisinde herhangi bir çalışmamız yok. Kendi yol güzergahımız üzerinde çalışıyoruz. Orada ağaç kesme diye bir şey yok. Ağaç nakil makinalarıyla başka yere dikiyoruz. Bazı gruplar işi provoke edip ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar.'

Vehaber Menu