CHP'li Yavuzyılmaz: Şans oyunları denetlenmiyor

TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 'Milli Piyango İdaresi taslak raporunda yer alan bulguya göre, 1 Ağustos 2020 tarihinden 31 Aralık 2020’ye kadar düzenlenen şans oyunu çekiliş faaliyetlerinin mevzuata uygun olarak yapılıp yapılmadığının Milli Piyango İdaresi tarafından denetlenmediği anlaşılıyor' dedi.
CHP'li Yavuzyılmaz: Şans oyunları denetlenmiyor
2021-11-25 10:54:32   Güncelleme: 2021-11-25 10:54:32    

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, rapora ulaşan Yavuzyılmaz, 'AK Parti döneminde tüyleri yolunan talih kuşu, şans oyunu çekilişleri Sisal Şans’a devredildikten sonra rahmetli olmuştur' dedi ve şöyle konuştu:
'Milli Piyango İdaresi taslak raporunda yer alan bulguya göre, 01.08.2020 tarihininden 31.12.2020’ye kadar düzenlenen şans oyunu çekiliş faaliyetlerinin mevzuata uygun olarak yapılıp yapılmadığının Milli Piyango İdaresi tarafından denetlenmediği anlaşılıyor. Milli Piyango İdaresinin eli kolu bağlanmış durumda. İzleme ve denetleme görevi kapsamında, çekilişlerde gözlemci bulundurmak dışında bir faaliyeti yok. Kurum kendi maaş ödemelerinde dahi zorlanıyor.'
Habere göre, Sayıştay, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 yılı taslak denetim raporunda idarenin şans oyunlarında Ağustos 2020 tarihinden beri izleme ve denetleme yetkisini kullanmadığını tespit ederek bu yetkinin kullanılmasını önerdi.
Sayıştay’ın tespitlerinin ardından idare cevabında 1 Ağustos 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki döneme ait lisans konusu faaliyetlerin ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğunun görevli başmüfettişler tarafından bu yıl içerisinde denetlenmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Firmanın kuracağı yazılım ve donanım sistemlerinin teknik çalışmasının devam ettiği de belirtildi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Uçar'ın özel bir şirketin bordrolu çalışanı olduğunu tespit ettik

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın özel bir şirkette bordrolu çalışan olduğunu tespit ettiklerini belirterek, 'Devletin çivisi çıktı' ifadelerini kullandı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 'Devletin çivisi çıktı! Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Vekili Sayın Yunus Bekir Uçar'ın, özel bir şirketin bordrolu çalışanı olduğunu tespit ettik. Maaşını da devletten değil, bu özel şirketten alıyor. Bu nasıl iş!' ifadeleriyle TBMM kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nun tutanaklarını paylaştı.
Yavuzyılmaz'ın Twitter üzerinden paylaştığı tutanaklara göre Bekir Yunus Uçar, Türk Telekom’un alt şirketi olan SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de genel müdür yardımcısı konumunda. Maaşı ise aylık 24 bin lira.
Şirket kayıtlarında, Uçar’ın yönetim kurulunda başkan vekilliği görevi bulunduğu da görülürken, Uçar’ın yönetim kurulu üyeliği Haziran 2022’ye, başkan vekilliği ise Nisan 2022’ye kadar devam edecek.

Şaibe iddiaları sonrası göreve getirildi

 Uçar, Milli Piyango’da vekaleten yürüttüğü genel müdürlük görevineyse, şaibe iddialarının artmasıyla Milli Piyango genel müdürlüğünden alınan Muammer Çolak’ın yerine, 1 Mart 2019’da getirilmişti.
Spor Toto, Milli Piyango gibi şans oyunlarına karşı verdiği vaazlarla bilinen Timurtaş Uçar’ın oğlu olan Bekir Yunus Uçar, bir dönem eski başbakan Binali Yıldırım’ın müşavirliğini de yapmış, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.
 
Vehaber Menu