CHP'li yeni belediye başkanı: MHP'li belediye giderken kasayı boşalttı

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 57 oy ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ferdi Zeyrek, eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü belediyenin kasasını boşaltmakla suçladı. MHP'li Ergün'ün, belediyeye gelerek MASKİ’den 130 milyon TL, büyükşehir bütçesinden ise 480 milyon TL ödeme yapmaya çalıştığını söyleyen Zeyrek, 'Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler' ifadelerini kullandı.
CHP'li yeni belediye başkanı: MHP'li belediye giderken kasayı boşalttı
2024-04-02 21:35:12   Güncelleme: 2024-04-02 21:35:12    

'Giderayak Manisalıların kasasına el uzatıyorlar'

Zeyrek'in yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

'Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar. Manisa’nın geleceğinden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından yiyenlere sesleniyorum, şehrimizden ellerinizi çekin. Biz yoksak hizmet de yok diye giderayak Manisalı hemşehrilerimin kasasına el uzatanlar bilsinler ki, halkımızın bir kuruşunu daha size hibe etmeyeceğiz. Gerekeni yapıyoruz.'

'Belediye çalışanları imza atmadı'

Zeyrek, daha sonra paylaştığı videoda ise şu ifadelere yer verdi:

'Kıymetli hemşehrilerim, Avukatlarımla birlikte Manisa Büyükşehir Başsavcılığındayım.

Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum.

15 yıl boyunca belediyenin yolunu unutan Cengiz Ergün, sabah erken saatlerde belediyemize gelerek MASKİ’den 130 Milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 Milyon TL ödeme yapmaya çalıştı.

Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler.

İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz.'