Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye getiriliyor

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın bugün sabah 09:50 sıralarında Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkarıldığını açıkladı.
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye getiriliyor
2021-07-03 14:14:26   Mettre à jour: 2021-07-03 14:14:26    

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yaklaşık 2.5 yıldır kırmızı bültenle aranan ve geçtiğimiz günlerde Brezilya'da teslim olan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkıldığını açıkladı.

Çataklı, saat 09:50 sıralarında havalanan uçağın 22:30'da Türkiye'de olacağını belirtti. Öte yandan Demirören Haber Ajansı (DHA), Aydın'ın fotoğraflarını paylaştı.

Havaalanında gözaltına alınıp savcılığa çıkarılacak

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre uçaktan indiğinde gözaltına alınacak Aydın hakkındaki ilk işlem Gaziosmanpaşa Adliyesi ek binası olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı Adliyesinde yapılacak. Aydın daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na gönderilecek.

Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bursa ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor. Aydın hakkında ilk kırmızı bülten 19 Mart 2018’de yakalama kararına istinaden çıkarılmıştı.