Çin: Tayvan'ın bağımsızlığına veya dış güçlerin müdahalesine asla yer bırakmayacağız

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Salı günü Tayvan'a yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Washington'un Çin'i kontrol altına almak için Tayvan'ı kullanma girişimlerinin kaçınılmaz olarak başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.
Çin: Tayvan'ın bağımsızlığına veya dış güçlerin müdahalesine asla yer bırakmayacağız
2022-08-03 11:09:10   Güncelleme: 2022-08-03 11:09:10    

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin tüm uyarılarına rağmen beraberinde 5 kongre üyesi ile birlikte Tayvan'ın başkenti Taipei'ye ulaştı.

Çin Savunma Bakanlığı, Pelosi'nin uçağının Tayvan'a ulaşmasının ardından duyurduğu Tayvan çevresindeki 6 bölgede gerçek mühimmatla askeri tatbikatlarını başlattı.

ABD'yi bölgedeki provokatif politikaları nedeniyle bir kez daha uyaran Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretini kınadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, 'Bu davranış, ateşle oynamak gibi, son derece tehlikeli. Ateşle oynayan kendini yakar.' ifadesi kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Moskova'nın ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyaretini ABD'nin Çin'i kapsamlı çevreleme politikasının devamı olarak gördüğünü bildirdi.

Vehaber Menu